AGDER: — Vi får håpe brøytemannskapet er på og at brøytebudsjettet ikke er brukt opp. Det kan bli trafikkproblemer i morgenrushet torsdag, sier meteorolog Stig Arild Fagerli ved Storm, til fvn.no.

Følg været time for time over hele Agder på våre værsider! 20 millimeter i natt

Et lavtrykk like nord for Skottland nærmer seg Agder-kysten, og vil for alvor slå innover Sørlandet natt til fredag. Lavtrykket vil gi nedbør allerede på torsdag kvelden. Meteorologen sier det imidlertid kan ende opp i kun regn og sludd på kysten.

— Men temperaturene vil ligge på bare en plussgrad eller to, og når nedbøren kommer blir det erfaringsmessig kaldere. Da kan det gå over til snø, sier Fagerli.

Dermed er det stor sjanse for at sørlandsskuffa må tas frem på ny, og folk som allerede har skiftet til sommerdekk kan få problemer. Det ventes mest nedbør langs kysten, så mye som 20 millimeter i løpet av natten.

Fagerli opplyser at 20 millimeter nedbør regnes som 20 centimer når nedbøren kommer som snø.

— Men litt våt snø gjør at det trolig blir litt i underkant av det, sier han.

Kuling

  • Bare litt innover i landet er det sikkert at nedbøren kommer som snø. I alle fall på steder som Evje, sier meteorologen.

Fjellet i sør, som allerede er rikt på snø, får dermed mer påfyll, og skifolket er nok sikret mer enn nok snø under årets sene påske.

Det blir også mye vind, med kuling langs hele kysten fredag.

Det ventes også byger fredag og nedbør i helgen. Men temperaturene vil heller stige i mindre grad da. De største nedbørsmengdene blir vi ferdige med i natt.

— Deretter forsvinner lavtrykket nordøstover, sier Fagerli.