FLEKKEFJORD: Det var i påsken i år at ungdommer i Flekkefjord sentrum slo seg vrange. En av ungdommene skal blant annet ha forsøkt å bryte seg inn i en politibil som sto parkert, slik at han måtte fjernes med makt, skriver Avisen Agder.

Etter denne episoden skal gutten ha angrepet politiet. Betjentene så da ingen annen løsning enn å bruke pepperspray på gutten.

Uskyldige rammet Men ifølge flere vitner skal også uskyldige ungdommer ha blitt rammet av den sviende vesken. En gutt oppsøkte i etterkant politiet for å få en forklaring. Han ble imidlertid arrestert da han nektet å oppgi personalia.

— Sønnen min var en av disse. Han deltok ikke i tumultene som oppsto, men opplevde likevel å bli sprayet. Han måtte få hjelp av Englevaktens folk etterpå. Han så ingenting og fikk store ubehag som følge av peppersprayen, forteller en foresatt til Avisen Agder.

Klager til Spesialenheten Foreldreparet til gutten har nå sendt en klage til Spesialenheten.

— Når uskyldige blir utsatt for pepperspray, har de etter det vi har fått vite krav på erstatning. Vi kommer også til å kontakte advokat, sier de til avisen.

Lensmann Asbjørn Skåland bekrefter at saken er sendt til videre behandling.

— Ut fra innholdet i klagen, har politiet i Flekkefjord vurdert klagen slik at den er oversendt til Spesialenheten for politisaker for vurdering og mulig etterforskning, sier han.