KRISTIANSAND: – Journalistene har vært uredde og konfronterende i sin journalistikk mot ansvarlige myndighetspersoner, samtidig som de har ivaretatt enkeltmenneskene som har vært ofre for overgrep, sier daglig leder Herdis R. Magerøy, ved DIXI Ressurssenter i en pressemelding.

Torsdag denne uken får TV2-journalistene Asbjørn Øyhovden og Connie Bentzrud overrakt DIXI prisen 2010, for å ha avdekket mangler ved politiets og påtalemyndighetenes arbeid i saker om vold og seksuelle overgrep, særlig rettet mot barn og unge gjennom en rekke reportasjer.

Videre har de stilt ansvarlige politikere til ansvar i forhold til enkeltsaker og prinsipielle saker der ofre for seksuelle overgrep ikke har fått sin rettsikkerhet ivaretatt.

– DIXI prisen deles ut til en person(er) eller bedrift som har jobbet spesielt iherdig og målrettet for å hjelpe ofre for seksuelle overgrep. Voldtektsofres rettsstilling har tradisjonelt ikke fått mye fokus av pressen. Det er derfor spesielt prisverdig at journalistene vedvarende har valgt å rette søkelyset på sårbare menneskers rettstilling, sier Magerøy.