MANDAL: Det var i juli i år at ulykken skjedde ved elvemunningen i Mandalselva. Båten 18-åringen satt i sammen med seks andre ungdommer ble truffet av en 14 fots stor båt. Vitner forklarte at ulykkesbåten, som tiltalte førte, nærmest fløy over båten til ungdommen. Voreland skal ha blitt truffet i hodet.

Høy hastighet

– Tiltalen bygger på at båtføreren etter forholdene holdt for høy hastighet og for dårlig utkikk, forteller politijurist Hellek Rue til Lindesnes Avis.

18-åringen ble slynget i vannet, drev bak båten og ble funnet etter 15 – 20 minutter festet til propellen. Mannen ble brakt til Oslo Universitetssykehus og ble lagt i kunstig koma. Én uke senere døde 18-åringen av skadene han ble påført.

Påtalemyndigheten mener 22-åringen kjørte båten i plan i mørket og at han på den måten ikke var oppmerksom på den andre båten i tide.

Uenige

Tiltalte ble pågrepet sammen med en 19 år gammel kamerat som var passasjer i båten. 22-åringen erkjente i avhør å ha kjørt båten, men nektet for at han skjønte at han traff en annen båt. Kameraten hevdet derimot at han skjønte at de hadde truffet en båt og at han hadde bedt 22-åringen flere ganger om å snu.

22-åringen ble varetektsfengslet i to uker med brev— og besøksforbud grunnet fare for bevisforspillelse.

Politiet sier en lang rekke vitneavhør er årsaken til at det har gått noen tid før tiltalen foreligger.

Påtalemyndigheten tar forbehold om at det vil bli nedlagt krav om oppreisning til Vorelands etterlatte.