KRISTIANSAND: — Vi har ikke mottatt noen henvendelser fra folk som har ønsket å avbestille turen sin til Kanariøyene den siste tiden, heller tvert om, opplyser administrerende direktør i Ving Norge, Gunnar Grosvold, til fvn.no.

Han betegner forholdene der nede som vanlige sommertemperaturer.

— Jeg tror folk blir fristet til å reise ned dit når de ser hvor varmt det er. Folk er jo som regel på utkikk etter godt og varmt vær, sier han.

Ikke ubehagelig

Ifølge Grosvold er det ikke snakk om ubehagelige temperaturer.

— Det er klart at det har vært varmt de siste dagene, men man har hatt en bris fra Atlanterhavet som har gjort det mulig å være på stranden. Dessuten har de høye temperaturen vært veldig forbigående, og temperaturen vil synke noe i dagene som kommer, forteller han.

Ingen telefoner

Ved Berg-Hansen i Kristiansand har de ikke mottatt en eneste telefon fra noen som har vært bekymret for å reise ned.

— Ikke en eneste Sørlending har ringt til oss for å spørre om det varme været. Jeg tror ikke det er noen som har blitt avskrekket fra å reise ned til Kanariøyene, heller tvert i mot, opplyser en av deres reiseagenter.

Skogbranner

Flere hundre mennesker har de siste dagene måtte forlate hjemmene sine på grunn av voldsomme skogbranner på Kanariøyene.

Det brenner tre forskjellige steder nord på øya La Gomera, og flere hus er rammet av skogbrannen, sier innenriksdepartementet i Spania. Brannene har brutt ut nær byene Vallehermoso, Hermigua og Agulo.

500 evakuert

Rundt 500 personer er evakuert fra sine hjem, og flere har også flyktet fra flammene på eget initiativ. Skogbrannene har ødelagt både kraftledninger og telefonledninger i flere områder.

Rundt 200 brannfolk og frivillige forsøker å få kontroll over flammene, men kraftig vind gjør slukkingsarbeidet vanskelig. I tillegg deltar 100 spanske soldater i slukkingsarbeidet, og fly og helikoptre hjelper til fra lufta.

Under kontroll

Brannene ved Vallehermoso og Hermigua er nå stort sett under kontroll, opplyser spanske myndigheter.

Hittil har rundt 500 hektar skog har gått tapt. Et hus er brent ned, og elleve personer har fått behandling for røykforgiftning.

La Gomera har en befolkning på 23.000 mennesker, og er en populær feriedestinasjon.

Det har de siste dagene vært en hetebølge på Kanariøyene, med temperaturer på over 40 grader flere steder. Dette har vært kombinert med vind og sandstøv fra Sahara, et værfenomen som kalles "calima". Varmen har nå avtatt noe, men turister og innbyggere på øyene må fortsatt belage seg på varme dager fram til onsdag, skriver canariposten.no.