KRISTIANSAND / VALLE: – Enten kan de si at han er mistenkt og ti stille eller så kan de komme med alt og sikte ham. Slik det nå har utviklet seg, så sier de at han er mistenkt og kommer med litt. Folkesnakket begynner da å løpe, sier Skares advokat, Sveinung Søndervik Johnsen, til fvn.no.

Politiet bekreftet for første gang i går at de mistenker Skare for å stå bak alle tilfellene av trusler og sabotasje mot hans person.

– Det verste nå er at saken drøyer. De har gitt ham et stempel, og da får de enten ta det helt ut og sikte ham eller droppe det. Akkurat nå ligger han vektløs og vaker mellom siktelse og henleggelse, mener advokaten.

Nye samtaler ikke planlagt

Det er ikke planlagt nye samtaler mellom politiet og Skare utover gårsdagens samtale. Skare er formelt mistenkt i saken, og forsvareren sier at de ikke har fått innsyn i sakens rapporter.

Politiførstebetjent ved Valle og Bykle lensmannskontor, Dag Hovden, mener at det var naturlig å gå ut med informasjon om utviklingen i saken.

– Vi følte at det var naturlig holdt opp mot allmennhetens behov for informasjon. Politiet har generelt vært utsatt for stort press fra media og publikum, sier Hovden.

Hovden bekrefter at Skares status fortsatt er som mistenkt, og regner ikke med snarlig endring på det:

– Nå forventer vi arbeidsro. Det gjenstår en del og vi venter ikke snarlig avklaring, avslutter politiførstebetjenten.