VEST-AGDER: Det viser nye tall fra NAV Vest-Agder. Ved utgangen av februar var ledigheten 1,9 prosent av arbeidsstyrken. Dette tilsvarer en nedgang i arbeidsledigheten på hele 36 prosent sist år, og dette er den kraftigste nedgangen i hele landet.

I landet generelt synker arbeidsledigheten, men Vest-Agder troner klart på toppen av statistikken. 1583 personer er ved utgangen av januar registrert helt arbeidsledige i Vest-Agder. Det er 403 færre enn i januar, skriver NAV i en pressemelding torsdag.

Etterspørselen stor

— Det er tydelig at etterspørselen etter arbeidskraft holder seg på et høyt nivå, sier direktør for NAV Vest-Agder, Elisabeth Blørstad. – Omløpshastigheten for stillinger som blir utlyst er svært høy. Kampen om arbeidskraften har neppe vært større i Vest-Agder enn den er nå, sier hun.

Flest offentliggjorte ledige stillinger den siste måneden var det innen helse og omsorg, bygg og anlegg samt butikk, handel og kontor. Men også innen jordbruk, reiseliv og industri var det mange ledige stillinger i januar.

2,2 prosent ledige på landsbasis

Den siste måneden har antallet helt ledige på landsbasis gått ned med 900 og ledigheten går mest ned blant langtidsledige. Ved utgangen av februar var det registrert 52 100 helt ledige personer. Dette er en nedgang på 27 prosent fra februar i fjor, melder NAV.