VENNESLA: — Jeg kommer til å ta en pause fra politikken for å få meg en internasjonal karrière som glamourmodell, sier Tove Lill Løite til Fædrelandsvennen.

Den 23 år gamle FpU- formannen har som eneste norske jente fått tilbud om å bli tv-stjerne i USA og leve de neste månedene som en ekte Hollywood-kjendis. Sammen med fem svenske jenter, modellsjefen og en fotograf skal Kristiansandsjenta bo i en diger mansion i Hollywood.

— Dette er et oppdrag jeg bare ikke kunne takke nei til, og jeg gleder meg voldsomt til å reise, sier hun.

Allerede 1. mars starter innspillingen hvor et amerikansk tv-team skal følge de skandinaviske glamourmodellene tett i tre måneder. Serien som er en blanding av Big Brother og Hugh Hefners «The Playboy Mansion» kommer til å bli vist på amerikansk fjernsyn.

— Det kommer til å være fotoshoots, modelloppdrag og vertinneshow på dagen. På kvelden blir det arrangert fester i huset eller så kommer vi til å dra ut på byen i Hollywood, forteller hun.

Selv om den frekke politikeren har hatt mange lettkledte modelloppdrag det siste året kommer kontrasten fra studier med statsvitenskap på UIA, og politikk på Sørlandet, til en tilværelse som tv-stjerne til å bli stor.

Tre måneder skal hun tilbringe i Los Angeles, og selv om det blir vanskelig å reise fra datteren på fire, har det aldri vært snakk om å takke nei til tilbudet.

— Det er tøft å reise fra familien, men dette kommer til å gi meg den internasjonale modellkarrièren jeg er ute etter, sier hun.

23-åringen synes ikke det blir skremmende å bli filmet 24-timer i døgnet. Den biten føler hun seg nokså trygg på.

Skrekkens eksempler fra glamourmiljøet med historier om fyll, dop og utnyttelse av unge jenter er heller ikke noe som bekymrer FpU-formannen.

— Jeg er ei fornuftig jente, så jeg klarer å holde styr på seg selv, sier hun.

Etter å ha opparbeidet seg et modellnavn og figurert i flere mannfolkblader det siste halvannet året, ble 23-åringen i fjor høst valgt til formann for Fremskrittspartiets Ungdom i Kristiansand, og nestformann for fylkeslaget. Nå må altså politikervervet vike en stund til fordel for en TV-karriere.

Jeg kommer ikke til å gi meg med politikken, så jeg lover å komme sterkere tilbake, I mellomtiden kommer nestformann i FpU til å overta for meg, sier hun.

Tove Lill er heller ikke redd for at tilværelsen som lettkledt TV-stjerne vil komme til å ha en negativ effekt på politikerkarrièren.

— Jeg tror ikke det vil ha noe å bety. Jeg har jo drevet med dette en stund nå, sier hun.