KRISTIANSAND: Det har aldri blitt gjort noe seriøst forsøk på å produsere hvitvin i Norge, men det vil den tyske vinprodusenten Klaus Petter Keller, sammen med sin norske praktikant Anne Enggrav, gjøre noe med. De vil i mai plante 50 planter, midt i Kristiansand.

— Det blir i første omgang 50 planter som skal plantes i mine foreldres hage midt i et boligområde. Her skal vi drive forsøksproduksjon. Men vi vil allerede nå forsøke å finne et egnet sted for produksjon i større skala, for kommersiell produksjon, sier Anne Enggrav, til dn.no.

Navnet på vinen skal bli "Så spennende", som var den første reaksjon til Enggravs mor da hun hørte om prosjektet.

Prosjektet er forøvrig nokså unikt, med tanke på at det er en veldig berømt tysk vinmaker som står bak, og som ønsker å lage kvalitetsvin på riesling.

— Det begynte som en spøk fra min side, men det endte opp med at det var Klaus Peter Keller som tok initiativet. Nå er vi blitt bitt av basillen. Det er i alle fall verd et forsøk, påpeker Enggrav.

Keller mener det kan bli vanskelig å få modne nok druer til å lage tørre rieslingviner i Norge, men at det kanskje kan bli et flott sted for å lage Eiswein. Det er en vintype det blir stadig vanskeligere å lage i Tyskland på grunn av endringer i klimaet.