Se og nyt Torjus' fremførelse av «Novelty Accordeon» her Det begynte som et festtriks. En vakker dag lyttet han til trekkspillmusikk og begynte å luftspille. Og fant at det falt ham naturlig.

Det betyr ikke at det er lett.

— Det vanskeligste er å time med belgen, når du trekker og når du dytter. Det er det grunnleggende. Ellers må man jo kunne sangen, forklarer Torjus.

Det er ikke så mye annet han kan, ifølge ham selv. Men lufttrekkspillingen er et talent han gjerne eksponerer.

— Jeg får jo aldri vist talentet mitt til andre enn familie og venner, men nå har jeg sjansen til å dele det med verden og gjerne inspirere andre. Du skal ikke se bort fra at det blir en bevegelse, sier Torjus, som håper opptredenen i programmet betyr starten på et eget forbund for lufttrekkspillere.

Deler rocken med trekkspillet

Selv om Torjus Ravnaas fra Søm er en rocker, har han begynt å gå på trekkspillkonserter. Blant annet med den han betegner som verdens beste trekkspiller, Roland Cedermark .

— Det er ikke det jeg hører mest på, men det svinger jo veldig godt av det, og en setter jo pris på gode musikanter. Men jeg ser til min store forskrekkelse at det ikke er helt likt det jeg gjør. Jeg må vise bevegelsene litt bedre og jobbe litt hardere siden jeg ikke holder i noe, sier Torjus.

Helt ubeskjedent beskriver han seg selv som en veldig dyktig lufttrekkspiller.

— Hehe. En må jo gå inn i ting med godt humør. Men jeg prøver å gjøre så godt jeg kan i det jeg holder på med. Jeg vet jeg er god til lufttrekkspill. Det finnes ikke noen som er bedre, så da må jeg jo fortsette med det.

Dyktig eller skrytepave? Døm selv!

Etterlyser lufttrekkspillkonkurrenter

Nå håper han at flere med lufttrekkspillere i magen vil komme ut av skapet. Han trenger nemlig konkurranse.

— Det er tusen som synger, så det blir nok mer kniving der enn mellom meg og meg selv, oppsummerer Torjus. Han mener sjansene til å komme videre i «Norske talenter» er gode.

— Jeg tror juryen hadde sansen, men det er ikke mye jeg kan legge ut om det.Han tror imidlertid ikke det er så lett å leve av lufttrekkspillet.

— Nei, jeg selger ikke ufttrekkspillingen. Den er gratis.

200 mer eller mindre talentfulle personer møtte da TV2 holdt audition i Kristiansand. Av disse var det åtte som kom videre til semifinalerunden i april.

— Tolv av dem som kom til Kristiansand blir vist på tv i morgen. Nivået har vært veldig varierende i alle de fire auditionbyene Oslo, Trondheim, Bergen og Kristiansand, fra utrolig dårlig til utrolig spektakulært, sier Hanne Dunkertsen, programansvarlig i TV2. Totalt har over 1000 talenter møtt til audition. 40 går videre til semifinalerunden.

Vil du se mer av Torjus Ravnaas og andre talentene fra Sørlandet? Se fvntv-sendingen i kveld kl 17.30, 18.30 og ca 23.15.