KRISTIANSAND: — Det er helt fantastisk at jeg nå har fått henne tilbake, jeg må bare få takke alle som har hjulpet til. Jeg trodde virkelig at jeg aldri kom til å få se henne igjen, sier Emma Lind til fvn.no.

Falt seks meter

På torsdag skrev Fædrelandsvennen om katten som bet sin redningsmann til blods, falt seks meter rett i asfalten og flyktet opp i Markens.

— Da jeg så saken i avisen, så jeg fort at det var min katt det var snakk om, forklarer Emma Lind, eieren av Tikka.

På det tidspunktet hadde hun ikke sett Tikka siden lørdag 9. februar.

— Jeg hadde vel egentlig gitt opp å se henne igjen. Det er nemlig bare fire uker siden Tikka flyttet ned hit fra Oslo, og hun er jo ikke helt kjent i området, forteller Lind.

Feil dør

Nå viser det seg at Tikka er bedre kjent en matmor først trodde.

— Hun hadde funnet veien hjem igjen, i hvert fall nesten. Hun tok bare feil av dørene og stod ute foran leiligheten til naboen min. Heldigvis var dette en familie som er glad i katter og tok Tikka inn til seg. De stelte godt med henne, sier hun.

Det var Christian Arne Skivold (14) som fant katten. Han satte inn en annonse med bildet i lørdagens utgave av Fædrelandsvennen. Der skrev han at en katt er funnet i kvadraturen. En journalist i avisen koblet sammenhengen, og dermed fikk historien en lykkelig slutt.

— Jeg vil takke Christian for at han tok seg så godt av Tikka, sier Emma.

Nok dramatikk

Nå som Tikka er trygt hjemme kan det ta noen dager før matmor slipper henne av syne igjen.

— Jeg tror hun har fått nok dramatikk for en stund. Vi får bli litt bedre kjent i området før hun slippes ut på egenhånd igjen, sier hun og ler.