KRISTIANSAND / LILLESAND: Båtføreren (49) fra Lillesand krasjet en Grand rib med påhengsmotor inn i holmen like ved Justøybroa og havnet i vannet. Han pådro seg hodeskader og ble fløyet til sykehus i Oslo med alvorlige skader.

LES OGSÅ: Gjennomførte søk etter båtulykke

Det ble kalt ut redningsdykkere fra Kristiansand og satt i gang et omfattende søk for å kartlegge om andre personer hadde falt i vannet.

Ulykken skjedde like før midnatt lørdag 5. juni. Tre timer senere ble det tatt blodprøve av båtføreren og den viste at han da hadde 1,49 promille i blodet.

I retten erkjente 49-åringen straffskyld. Aktor la ned påstand om 21 dagers betinget fengsel, 7500 kroner i bot og to års sperrefrist for båtførerbevis.

– I skjerpende retning vektlegges den økte faren for risikokjøring av båt i alkoholpåvirket tilstand medfører, både for siktede selv og andre. Det er videre skjerpende at kjøringen fant sted i mørket i høy hastighet i forhold til omstendighetene. Det er videre sett hen til at kjøringen medførte skade både på person og materiell, heter det i dommen fra Kristiansand tingrett.

Straffen ble satt til 21 dagers betinget fengsel og 5000 kroner i bot. Retten fant ikke grunnlag for å ilegge sperrefrist på båtførerbevis.

Denne båten kjørte mannen. Foto: Vegard Nekstad.