AGDER: — Det har vært en vanlig natt til søndag. Vi er vel oppe i 60 oppdrag fra midnatt og frem til morgentimene, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland, ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Her er det politiet har hatt å stri med i høstnatten:

**KRISTIANSAND: Innbrudd på Café Generalen

23.42:** Politiet får melding om at det har vært innbrudd på Café Generalen i Ravndalen. En inngangsdør har blitt knust, men foreløpig er det uvisst hva som er borttatt. Politiet fulgte et spor med en hundepatrulje, men lyktes ikke i å finne gjerningspersonen.

**VENNESLA: Ung gutt raver rundt

23.47:** I Vennesla er det en ung gutt som raver rundt i sentrum og lager kvalm. Han skal ikke være kjent for de som er på stedet, men han har forsvunnet før politiet rekker å komme opp.

**ARENDAL: Kvinne slått ned

23.49:** Ved Nordea i Pollen i Arendal får politiet melding om at en person har blitt slått ned. Det viser seg at det er snakk om en 18 år gammel dame. Hun blir kjørt til legevakten for en sjekk. Foreløpig har politiet begrenset med opplysninger i saken.

**KRISTIANSAND: Beruset person

23.51:** Politiet kommer over en beruset person ved Høyres hus i Kongens gate. Personen blir stablet på beina, og loses hjem til sin bopel like i nærheten.

**KRISTIANSAND: Festbråk

23.53:** Politiet får klage på høy musikk fra en adresse på Skarpnes i Mandal. Politiet var på vei til stedet, men måtte prioritere et annet oppdrag.

**FLEKKEFJORD: Fulle mindreårige

23.54:** Fra Sira i Flekkefjord får politiet melding om at det skal være samlet veldig mange fulle 13-14-åringer. Politiet rakk ikke frem til stedet før en time etterpå, og da hadde fire fem voksne allerede ordnet opp.

**GRIMSTAD: Banket på dører

23.58:** I Vessøygata i Grimstad går en mannsperson og banker på dører. Han lager såpass mye bråk at politiet blir oppringt. Politiet finner mannen som forteller at han skal besøke en som bor der, men denne personen er ikke hjemme. Politiet prøver å bortvise den 20 år gamle grimstadmannen fra stedet, men det øret ville ikke 20-åringen høre på. Det viste seg at han i tillegg bar kniv, så dermed ble han tatt med av politiet.

**GRIMSTAD: Festbråk

23.59:** Fra Klingremoveien i Grimstad meldes det om festbråk. Festdeltakerne etterkommer politiets pålegg om å roe seg.

**RISØR: Amper eks-kjæreste

00.12:** Politiet får melding om at en amper mann har ankommet huset til eks-kjæresten i Risør. Han har revet ned en hylle, som traff hans kvinnelige eks i hodet. Det roet seg etterhvert, og det er heller ikke trolig at det kommer noen anmeldelse.

**ARENDAL: Festbråk og narkotika

00.12:** En fest på Asdal i Arendal er såpass høylytt at politiet blir kontaktet. Det meldes også om at det muligens blir brukt narkotika på festen. Politiet hadde ikke kapasitet til å dra til stedet.

**KRISTIANSAND: Urinering i hage

00.24:** En person ringer til politiet for å klage på en høylytt fest i nabohuset på Brøvigkollen i Kristiansand. I tillegg er innringeren lei av at de feststemte urinerer i hans hage. Da melder hadde forsøkt å snakke festdeltakerne til rette, ble han møtt med trusler. Politiet rykket ut til stedet og fikk stoppet festen.

**KRISTIANSAND: Amper stemning

00.30:** Det meldes om amper stemning ved 7eleven i Markens gate. Det hele løser seg ved at politiet tropper opp på stedet.

KRISTIANSAND: Trekløver yppet til bråk med alt og alle

**KRISTIANSAND: Spydde ned taxi

00.39:** Politiet får først inn en melding om at en taxisjåfør skal ha blitt utsatt for vold utenfor Kick i Dronningens gate. Politiet rykker ut til stedet, og finner ut at meldingen nok var litt overdrevet. Det viser seg at det er en taxipassasjer som har spydd ned taxien. Passasjeren og sjåføren ordnet opp seg i mellom.

**KRISTIANSAND: Vanskelig gjest

00.46:** En vakt på Tollboden i Tollbodgata melder om at det er en gjest på stedet som lager problemer. Politiet bortviser personen.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset person

00.50:** En taxi kommer på døra til politiet i Tollbodgata. Taxisjåføren har en overstadig beruset person i bilen. Denne personen klarer ikke å gjøre rede for seg. Dermed havner den 26 år gamle passasjeren i drukkenskapsarresten.

**FARSUND: Krangel mellom to kvinner

00.52:** Fra Farsund meldes det om en real krangel mellom to 18 år gamle kvinner. Politiet kommer til stedet etter 20 minutter, og får kontakt med de to kvinnene. Det viser seg at det har blitt delt ut ørefiker, i tillegg til at det skal være snakk om kloring og lugging. Det kommer muligens en anmeldelse i ettertid.

**KRISTIANSAND: Tok gjest med narkotika

00.56:** En vakt ved Havanna melder fra om at en gjest har blitt tatt med narkotika. Politiet innbringer den 21 år gamle gjesten, som ble tatt med noen tabletter.

**MANDAL: Ble slått med flaske

00.55:** Fra AMK får politiet melding om at en person har blitt slått ned med en flaske på Verdensrommet i Mandal. Personen som har blitt slått ned, en 23 år gammel mann, hadde forsøkt å stoppe et slagsmål. Dermed endte han opp med å få et slag med en flaske. Politiet vet ikke noe om hvem som stod bak voldsepiosden.

**ARENDAL: Bortviste urokråke

01.00:** Politiet rykker ut til Sjøboden i Arendal, der de må bortvise en mannlig urokråke fra stedet.

**LILLESAND: Slagsmål mellom gutter

01.03:** To gutter på 17 år krangler i Kristian Lofthus gate i Lillesand. Politiet lykkes i å roe ned situasjonen, og de to kranglefantene går hver til sitt.

**KVINESDAL: Ble banket opp

01.05:** Politiet får melding om at en person skal ha blitt banket opp og slått ned ved Lunden spiseri i Kvinesdal. Personen skal ligge på en parkeringsplass like i nærheten. To gjerningspersoner blir navngitt i vitneavhør, så politiet regner med å få tak i de to etterhvert. Fornærmede ble tatt med av en ambulanse, men skal ikke ha alvorlige skader.

**ARENDAL: Full gutt i hagen

01.08:** En beboer på Kongshavn i Arendal ringer til politiet og forteller at en full gutt har tatt tilhold i hagen. Gutten er såpass full at han ikke klarer å gjøre rede for seg, og han aner ikke hvor han hører hjemme. Gutten blir tatt med til stasjonen, men blir etterhvert løslatt og kjørt hjem.

**KRISTIANSAND: Fyllekjøring

01.26:** En innringer melder fra om at en person fyllekjører på moped i Torridalsveien. Politiet finner mopeden, men ikke personen oppå. Et vitne peker på en dør, men politiet lykkes ikke i å finne ut av hvem som har kjørt mopeden.

**KRISTIANSAND: Festbråk

01.27:** Det meldes om festbråk i Løvsangerveien. Politiet hadde inten ledige patruljer å sende, men med tanke på at det kun innkom en klage, så har det antageligvis roet seg ned.

**ARENDAL: Stjal to dekk

01.25:** To personer har vært inne i en garasje i Rannekleiv terasse på Bjorbekk og stjålet med seg to dekk. De to skal ha forsvunnet fra stedet i en sort bil med spoiler. Bilen skal også ha hatt skader på karosseriet.

**RISØR: Sa nei til amfetamin - ble slått til

01.49:** En 19 år gammel mann skal ha tilbudt to andre personer, på henholdvis 28 og 24 år, amfetamin på et utested i Risør. De to personene takket nei, og selgeren ble kastet ut fra stedet. Da de to personene som avslo selgerens tilbud forlot stedet, fulgte selgeren etter dem, og det hele utviklet seg til et slagsmål. Selgeren skal ha brukt slåsshanske, og påført de to noe skade. Den 19 år gamle amfetaminselgeren ble innbragt til arresten i Arendal.

**ARENDAL: Melding om promillekjøring

01.52:** Politiet får en melding om at en bil skal ha krasjet ved Harebakken i Arendal, og melder er helt sikker på at det dreier seg om promillekjøring. Politiet kommer til stedet, men da er bilen borte. Melder forteller at bilen må ha hatt store skader i fronten. Etterhvert lykkes det politiet å finne bilen. Den står ved Falck i Arendal. Eier er identifisert og det er ingenting som tyder på at bilen er stjålet. Politiet klarer ikke å finne eieren.

— Så denne glapp nok for oss, fastslår operasjonsleder Osaland.

**LYNGDAL: Legemskrenkelse

01.53:** En mann ringer og forteller at han har blitt slått til et sted i Lyngdals-området. Han aner ikke hvor han er, men forteller at han kan se en gravemaskin og at det er noe veiarbeid i området. Politiet forsøker å finne mannen, noe de ikke lykkes med. Mannen svarer heller ikke på sin mobiltelefon.

**GRIMSTAD: Urinerte og lagde bråk

01.53:** En 21 år gammel gutt fra Fevik blir innbragt fra Juskestredet i Grimstad for å ikke ha etterkommet politiet pålegg. Rett før 21-åring ble tatt urinert han på offentlig sted, og dermed fikk han to forhold på seg i løpet av natten. I tillegg hadde 21-åringen vanskelig for å skjønne hvorfor han ble tatt for urinering og bråk på offentlig sted, og satte seg opp under pågripelsen.

**KRISTIANSAND: Tatt med hasj

01.57:** En 25 år gammel mann blir pågrepet for besittelse av litt hasj. 25-åringen måtte finne seg i å overnatte i arresten, og får antageligvis et forenklet forelegg for hasjbesittelsen.

ARENDAL: Politiet fant bevisstløs person

**SØGNE: Lagde bråk ved Høllen brygge

02.09:** En person lager kvalm og uhygge ved Høllen brygge. Politiet gir mannen beskjed om å fjerne seg fra stedet, men det hørter ikke mannen på. Dermed må han sove ut rusen hos politiet.

**FARSUND: Brann i bil

02.12:** Det meldes om brann i en bil ved det gamle sykehuset i Farsund. Bilen, en Toyota Carina, blir funnet helt utbrent. Det har foreløpig ikke lyktes politiet å komme i kontakt med eieren.

**MANDAL: Fikk slått ut tenner

02.19:** En person ringer til politiet og forteller at han helt uprovosert har blitt slått til. Slaget resulterte i at han mistet to tenner. I tillegg har en kamerat av ham også blitt slått. Politiet har foreløpig ikke noe annet å gå etter enn at gjerningsmannen skal være 23-24 år og ha lyst hår.

**KRISTIANSAND: Vanskelig gjest

02.19:** Vaktene på utestedet Leopold i Vestre Strandagte har problemer med en mann som ikke ønsker å rette seg etter dem. Politiet ber mannen om å forlate stedet, men dette fører bare til at mannen setter seg opp mot lovens lange arm. Dermed blir mannen anmeldt.

**KRISTIANSAND: Overstadig beruset gjest

02.28:** Vaktene ved utestedet Pir6 kontakter politiet for å få hjelp med en overstadig beruset person. Den berusede personen blir stablet på beina, og går hjem.

**KRISTIANSAND: Slått i ansiktet

02.38:** En beboer i Østre Strandgate blir plaget av bråk i oppgangen. Da personen går ned får å snakke til de høylytte personene, får vedkommende flere slag i ansiktet. Politiet rykker ut til stedet, men da har gjerningspersonene forduftet.

**KRISTIANSAND: Festbråk

02.50:** Politiet må ut til en adresse i Østerveien i Kristiansand for å dempe festbråk. Festdeltakerne tar politiets pålegg om å roe seg til følge.

**ARENDAL: Rabiat person

02.57:** Politiet pågriper en rabiat person utenfor Subway i Kirkegata i Arendal. Den 20 år gamle mannen har utøvd vold mot politiet, og kan vente seg en anmeldelse.

**ARENDAL: Virret i veien

02.56:** På Saltrød i Arendal virrer en mørkkledd person midt i veien, og er til fare for seg selv. Politiet rykker ut og kjører vedkommende hjem.

**SONGDALEN: Kjørte i grøfta på fylla

03.13:** Politiet får inn det som i utgangspunktet er en dramatisk melding. På riksvei 461 i Songdalen skal det ha kjørt en bil ut i elva. Meldingen er såpass dramatisk at politiet sender ut både ambulanse og brannvesen med dykker. Etterhvert får politiet klarhet i at bilen ikke ligger under vann. Dørene til bilen er åpen, så dermed konkluderer de med at personene i bilen har kommet seg ut. Saken blir etterforsket, noe som leder til pågripelsen av to personer. Det blir tatt blodprøve av begge to, og etterhvert innrømmer den ene at han har kjørt bilen. Dermed blir førerkortet hans beslaglagt.

**LYNGDAL: Hevnaksjon

03.20:** En person i Lyngdal ringer og forteller at han våknet opp av et voldsomt bråk i nabohuset. Han hørte fire kraftige smell og et vindu som knuste. I det han gikk over til nabohuset fant han ut at både inngangsdør, verandadør og komfyren i huset var knust. Det stod også lys på i huset. Mye tyder på at det dreier seg om en hevnaksjon, da eieren av huset hadde vært i klammeri med noen tidligere på kvelden. Huseier var ikke hjemme da hevnaksjonen fant sted. Politiet har opprettet en sak på forholdet.

**KRISTIANSAND: Narkotikabesittelse

03.26:** En person blir pågrepet i Kristian IVs gate med mindre mengder narkotika. Personen blir ilagt et forelegg, og blir dimittert etter å ha vedkjent seg det aktuelle forhold.

MANDAL: Kvinne (24) forsøkt voldtatt

**KRISTIANSAND: Slagsmål ved rutebilen

03.41:** Politiet får melding om slagsmål ved Oscars på rutebilstasjonen i Kristiansand. Gjerningsmannen hadde forduftet da politiet ankom, og det er heller ikke ventet noen anmeldelse.

**MANDAL: Døddrukken kvinne

04.04:** Det blir funnet en døddrukken kvinne i Torjusheigata i Mandal. Hun blir kjørt til legevakten, der hun blir hentet av sin mor på morgenkvisten.

**VENNESLA: Kjørte ut på glatta

05.03:** En bilist ringer politiet og forteller at han har kjørt av veien. Det skal ha vært glatt på stedet. Årsaken til utforkjøringen er at bilisten måtte bremse for et rådyr som kom ut i veien. Det er store skader på bilen, men bilisten var uskadet, og ringte selv Falken.

**GRIMSTAD: Festbråk

05.29:** Enkelte steder varer festene litt lenger enn andre. Politiet måtte nemlig ut å avslutte en fest i Stogata i Grimstad like før halv seks søndag morgen.

**VENNESLA: Innbrudd hos Huntonitt

06.01:** Politiet får melding om at det har vært innbrudd hos Huntonitt i Vennesla. Noen har brutt opp vinduet til lønningsavdelingen, men det er foreløpig ikke på det rene hva som eventuelt er borttatt. Politiet har undersøkt åstedet.