— Hun er sikker på at det er riktig mann

KRISTIANSAND: 21-åringen ble uten dramatikk pågrepet på gata, i Kvadraturen, klokken 20.50 mandag kveld.

– Vi er sikre på at vi har tatt rett mann, fordi vi har tekniske spor, og han har selv forklart at han har vært på åstedet, opplyser Oddbjørn Lunde, leder av personavsnittet ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Mandag kom gjennombruddet i saken, da etterforskerne fikk svar på det kriminaltekniske undersøkelsene. Politiførstebetjent Lunde vil ikke svare på hva slags tekniske funn som felte 21-åringen.

Den siktede 21-åringen fra Kristiansand bor i nærheten av boligblokken på Tinnheia, der voldtekten skjedde natt til lørdag 23. februar, mellom klokka 03 og 04. Han ble for flere år siden dømt for en sedelighetsforbrytelse, uten at Lunde vil gå nærmere inn på dette foreløpig. Politiet hadde ham derfor i sitt register, blant annet med foto.

– Hun (offeret, red. anm.) har sett gjennom diverse foto, og pekt ut en person som kan ligne gjerningsmannen, forklarer politiførstebetjenten, som selv sto for pågripelsen i går.

Mannen sitter i formiddag i avhør, og blir fremstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett i dag klokken 14. Han har foreløpig ikke erkjent straffskyld.

Den 22 år gamle kvinnens bistandsadvokat, Svein Kr. Haanes, sier hun var forberedt på pågripelsen.

– Det er en lettelse at den hun mener har gjort det nå er pågrepet av politiet. Det skaper mye større trygghet rundt livssituasjonen, forklarer advokaten.

I ukene etter voldtekten har kvinnen vært sykmeldt fra jobb, og har ennå ikke flyttet fast tilbake til blokkleiligheten.

– Det har ikke vært mulig å gjenopprette et normalt liv i de første ukene. Både fysisk og psykisk har det vært en veldig stor påkjenning, forklarer Haanes.

— Hun er sikker på at det er riktig mann

Gjerningsmannen slo til da kvinnen låste seg inn i boligblokken i Kobberveien på Tinnheia. Han fulgte henne inn i trappeoppgangen, der hun ble voldtatt.