GRIMSTAD: Operasjonsleder Ove Austenaa bekrefter at det er den savnede 28-åringen som ble funnet tirsdag formiddag.

— Mannen er identifisert av familien, og vi kan nå slå fast at det er han som ble funnet omkommet, sier Austenaa til fvn.no.

28-åringen ble sist sett fredag i forrige uke, men ble ikke meldt savnet før mandag kveld. Mandag kveld ble det foretatt søk i området, og søket fortsatte utover natten og tirsdag morgen.

Brannvesenet ble tirsdag koblet inn for å søke gjennom et tjern med gummibåt og undervannskikkert. Ifølge politiet var det under dette søket de kom over den omkomne.

— Den omkomne ble funnet av brannvesenet i ei myr som omkranser dette tjernet, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt.

- Satte seg fast i myra

Hvordan mannen forulykket er foreløpig uklart. Innsatsleder Lennart Tønnesen ved Grimstad politistasjon opplyser til Grimstad Adressetidende at det kan se ut som mannen satte seg fast i myra.

— Han lå delvis ute i vannet og har nok gått seg fast. Med det mener jeg at han har gått så lenge at han ikke orket å gå lengre, sier Tønnessen til Adressetidende.

Ifølge Tønnessen viser spor i terrenget at mannen har gått lenge frem og tilbake, og at han har oppholdt seg lenge i området.

— Det vil bli foretatt kriminaltekniske undersøkelser på stedet, og så får vi se hva de får ut av det. På det nåværende tidspunkt vet ikke noe om hva som har skjedd, sier Solås.

Gikk manngard i Fjæreheia

Mannskap fra politi og Røde Kors gikk i dag manngard i søket etter den savnede 28-åringen, mens brannvesenet søkte i et tjern.

Et titalls medlemmer fra Røde Kors deltok i søket. I tillegg bidro politiet med hundepatrulje.

SØK I TJERN: Brannvesenet ble kalt inn for å gjennomføre søk i et tjern i området. (FOTO: ERNEST BOSWARVA) Brannvesenet kom tirsdag til området med en gummibåt. Denne ble brukt til å søke i et tjern som ligger nord for Fjæreheia. Det var i nærheten av dette tjernet 28-åringen ble funnet omkommet.

Politiet skal i løpet av dagen avhøre flere vitner i saken. Politiet vil blant annet få på det rene hvorfor mannen ikke er meldt savnet tidligere.