BYKLE: — Skipatruljer Røde Kors Hjelpekorps har hatt ute i løypene i dag, og mannskapene som var med på skredaksjonen, melder om at det er mange tunge skavler som henger på lesiden av fjellene, uttaler informasjonsansvarlig Alfred Georg Klausen i Vest-Agder Røde Kors.

Aksjonerte Ved 15.30-tiden i dag fikk Kristiansand Røde Kors melding om at det var gått et skred ved Ørnefjell omkring én mil sør for Hovden. 12 mannskaper og to snøscootere ble satt inn i aksjonen. Etter 30 minutter fikk mannskapene klarert at ingen personer var tatt av skredet. Det gikk verken spor inn eller ut av skredområdet.

— Skredet Kristiansand RKH var ute på i dag var resultatet av en snøskavl som hadde løsnet og så løst ut mer snø lenger ned i fjellsiden. Noen av snøblokkene i skredet var på størrelse med biler, sier Klausen.

Tunge skavler Ifølge Røde Kors er det observert flere tunge skavler i påskefjellet, og organisasjonen ber derfor skifolket ta sine forholdsregler.

— Det er viktig at skigåere er varsomme med hvor de beveger seg i forhold til skavler, og ikke legge ruten direkte under dem, sier Klausen.