GRIMSTAD: -Ingenting er avgjort ennå. Når det gjelder Hesthagen gård, kan man ikke ta noe for gitt, sier Gundersen til Agderposten.

Visning

For snart én og en halv måned siden var det visning på gården som tidligere var eid av Thor Kristen Tjøntveit. På visningen kom det inn et bud på 4.250.000 kroner.

I forbindelse med visningen truet Tjøntveit med søksmål dersom den eller de som byr på gården ikke har odel. Juridisk rådgiver hos fylkesmannen, Arne Tveit har også tidligere overfor Agderposten bekreftet at Tjøntveit kan ta gården på odel igjen om han skulle få penger til det.

Odel Kristen Tjøntveit Gundersen har odel på gården, men ikke best odel. Det har Thor Kristen Tjøntveit. I tillegg har fire andre i familien sterk odel. Det gjelder hans nevøer og nieser med etterfølgere, skriver Agderposten. Disse kan kreve odel på gården innen ett år.

— Det er mange som har odel før meg, så det er mange som har anledning til å ta den, sier Gundersen.

I 2006 ble Thor Kristen Tjøntveit dømt til å tilbakebetale 30,6 millioner kroner i moms, men Tjøntveit har hevdet at han aldri har fått utbetalt pengene som skulle ha gått til momsinnbetaling. Tjøntveit fikk heller ikke adgang til sin tidligere bolig fordi man fryktet at han ville tappe boligen for verdier.