OSLO: — Jeg blir opprørt og opplever det som veldig ubehagelig, sier Larsen til Fædrelandsvennen.

I det siste har hun fått mailer med svært grovt innhold, åpenbart fra personer som ikke ønsker en kjønnsnøytral ekteskapslov. I mailene bruker avsenderne blant annet bibelvers til å fremsette trusler.

— Blant annet har de sitert fra vers i Jesajas bok i Det gamle testamente der de bruker ordlyden til å antyde at de vil grave en grav for meg, sier Larsen.

Misbruker Guds navn

Hun har selv lang bakgrunn fra KFUK/KFUM og er personlig kristen.

— Jeg blir så sint! Det er misbruk av Guds navn og en helt uakseptabel måte å argumentere på.

— Hvordan forholder du deg til truslene?

— Jeg har tenkt å svare på dem, men ennå ikke bestemt meg for på hvilke måte, sier Larsen som mener mailene kommer fra svært konservative kristne. Hun vil ikke si noe mer om hvem som står bak.

— Men mye av den samme ordlyden går igjen i flere av henvendelsene, så det er nok et organisert opplegg, sier hun.

Den rødgrønne regjeringen la fredag fram sitt forslag til kjønnsnøytral ekteskapslov. Det er liten tvil om at forslaget vil få flertall når det kommer til Stortinget.

Men debatten har gått høyt i flere partier. Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) fikk flere grove trusselbrev etter at hun snudde og sa ja til å åpne for ekteskap mellom to personer av samme kjønn.

- Går ikke an

Også Larsen er i en vanskelig situasjon i denne saken. Hun er innvalgt for Venstre, som har programfestet en kjønnsnøytral ekteskapslov. Men hennes personlige overbevisning sier noe annet.

— Jeg er opptatt av å lytte til begge sider i denne vanskelige saken. Men mitt personlige syn på ekteskapet ligger i bunn, sier hun.

Larsen sier hun aldri har fått så mange henvendelser i andre saker før. Langt de fleste håndskrevne brevene, mailene og telefonene har vært saklige og fokusert på den politiske saken.

Hun er desto mer sjokkert over de grove unntakene.

— At det er et stort engasjement, synes jeg er flott. Men det går ikke an å oppføre seg sånn, sier Larsen.