KRISTIANSAND: Mannen som sto bak den brutale voldtekten på Tinnheia for halvannen uke siden, er fremdeles på frifot. Politiet har ennå ingen mistenkte i saken, men sjekker navngitte personer de har fått tips om.

— Vi jobber nå med et alibiprosjekt, og har 10-15 navngitte personer vi skal sjekke alibiet til, sier etterforskningsleder Oddbjørn Lunde ved Kristiansand politistasjon.

Noen av personene har politiet mottatt tips om, mens andre blir sjekket på bakgrunn av alder og bosted.

— Vi sjekker et par personer som har tilhørighet i nærområdet, sier Lunde.

Les også: Politiet kartlegger samtlige bevegelser

Voldtekten skjedde natt til lørdag 23. februar. Den voldtatte kvinnen har i ettertid gitt en svært detaljert beskrivelse av gjerningsmannen til politiet. Utifra denne beskrivelsen ble det laget en tegning som politiet offentliggjorde under en pressekonferanse onsdag 27. februar.

Les også: Slik ser voldtektsmannen ut

I etterkant av denne pressekonferansen kom det inn rundt 40 nye tips i saken, men ingen av disse har foreløpig brakt politiet nærmere identiteten til voldtektsmannen.

— Det har stilnet litt nå, men vi har fått noen tips også den siste tiden, sier Lunde.

Har tekniske spor

Kvinnen kom syklende fra Bellevue og gjennom skogen natt til lørdag i tidsrommet klokken 03-04 da hun passerte gjerningsmannen ved vanntårnet ved Dueknipen.

Les også: Passerte voldtektsmannen på vei hjem

Derfra fulgte gjerningsmannen etter kvinnen fram til boligblokken, hvor hun ble brutalt overfalt og voldtatt i trappeoppgangen utenfor sitt eget hjem.

Politiet har tidligere opplyst at de har gjort kriminaltekniske funn i forbindelse med voldtekten. Lunde ønsker ikke å opplyse hva disse består i.

— Vi har tekniske funn vi venter på resultatet av, men hva dette er vil jeg ikke kommentere ennå, sier han.