KRISTIANSAND: Klokka 11.29 fredag 9. april i år ble ransalarmen utløst ved Sparebanken Pluss sin filial på Strømme i Kristiansand.

LES OGSÅ: Sparebanken Pluss ranet

Maskert og bevæpnet

Raneren hadde sort hettegrenser, hansker, balaklava foran ansiktet og pistol i hånda. Målet var å få med seg mest mulig penger fra kassa.

I nesten ett minutt var raneren inne i banken. Ingen ble skadet, men betjeningen i de to kassene og en kunde opplevde ranet tett på kroppen.

Da raneren løp ut gjennom døra var begge kassene blitt ranet og raneren hadde med seg 162.000 kroner.

Familiefar pågrepet

Noen uker etter at ranet skjedde ble en familiefar (40) fra Kristiansand pågrepet. Mannen tilstod raskt ranet og sa at narkotikagjeld var årsaken. Ranet skal ha vært godt planlagt.

– Den siktede har avgitt en uforbeholden tilståelse. Han har forklart at han kom til området ved banken i bil, og at han deretter syklet den siste strekningen frem mot bankbygningen før han gikk inn og gjennomførte ranet, opplyste etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon, til fvn.no i forbindelse med ranet.

Til fvn.no bekrefter Nesland onsdag at pengene fortsatt ikke er kommet til rette.

(Les mer under bildet)

Det var ved denne banken skjedde. Foto: Vegard Nekstad. Foto: Vegard Nekstad

Brukte kokain

Foruten ranet er 40-åringen også tiltalt for å ha skaffet seg en hagle uten tillatelse, og for å ha brukt kokain ved flere anledninger.

– Det er snakk om grovt ran — bankran - som i seg selv er alvorlig. Når det er sagt så er ikke dette blant de mest graverende bankranene, sier statsadvokat Betate Rullestad-Jansen ved Agder statsadvokatembete, til fvn.no.

Sju vitner stevnet

Det er totalt stevnet sju vitner i rettssaken, som behandles i Kristiansand tingrett torsdag og fredag.

Under saken skal blant annet overvåkningsvideoen fra banken spilles av. Den kan du også se øverst og nederst i denne saken.