Livsverket er reddet! Se gladvideo fra Radio Ung her.

— Det skjer verre ting i verden. Se reaksjonene i Radio Kristiansand her.

KRISTIANSAND: - Vi har levert en konsesjonssøknad som Medietilsynet syntes var atskillig bedre enn våre konkurrenter, mener ansvarlig redaktør for Radio Ung, Tore Mydland.

Delt frekvens

Mydland er styreleder for Kristiansand Lokalradio, som på vegne av Radio Ung har søkt konsesjon.

Radio Ung har så langt delt frekvensen 106,9 med Radio Kristiansand. Medietilsynet har bestemt at det fra 1. januar 2009 kun er plass til én kommersiell lokalradio i Kristiansand. Dermed var det før dagens tildeling klart at enten Radio Ung eller Radio Kristiansand ville bli nødt til å legge inn årene.

— Vi er en stasjon med store redaksjonelle ambisjoner, og som kommer til å bli svært synlige i byen i forhold til hva Radio Kristiansand har vært, sier Tore Mydland til fvn.no.

Lang prosess I Radio Ungs lokaler var det mandag formiddag en spent stemning i forkant av konsesjonstildelingen. Daglig leder Pål Lomeland sier til fvn.no at konsesjonsøknaden har vært en lang prosess.

— Dette er veldig bra. Nå har vi hatt fullt av journalister her, og jeg har måttet trekke meg tilbake for en stille stund på kontoret, sier en lettet og glad Lomeland til fvn.no etter at dommen falt klokka 12.00. Radio Ung kommer til å bytte navn fra nyttår. Man har levert konsesjonssøknad under navnet Kristiansand Lokalradio, men ansvarlig redaktør Tore Mydland sier man trolig ikke går for det navnet utad.

— Det er for likt Radio Kristiansand, mener Mydland.

Radio Ung vil nå oppbemanne stasjonen kraftig, og satser på 7 heltidsansatte fra nyttår.

— Stillingene vil bli fordelt omlag likt mellom redaksjon/administrasjon og salg, sier Tore Mydland.

Radio Ung har fått konsesjon for å sende 24 timer i døgnet, og sendingene på kveldstid vil bli bemannet av frivillige radioentusiaster. Radio Ung allerede i dag omlag 25 frivillige medarbeidere.

Stillinger ryker i Radio Kristiansand

Det er 3,5 årsverk i Radio Kristiansand, stasjonen som nå har fått avslag på sin konsesjonssøknad.

— Det er viktig for oss å understreke at vi ikke nå pakker sammen umiddelbart, sier Helge Martin Markussen i Radio Kristiansand til fvn.no.

Avslaget vil bli anket, og Radio Kristiansand forblir uansett på lufta frem til ny konsesjonsperiode starter 1. januar 2009. Agderposten tapte Arendal - dropper trolig Lillesand

Også i Arendal/Tvedestrand har eksisterende konsesjonær fått avslag på det kommersielle nettet. Agderposten har mistet sin konsesjon til Tvedestrandsposten.

— Nok en gang lar Medietilsynet seg lure av flotte ord fra aktører som ikke vet hva det innebærer å drive radio, sier radioleder i Agderposten Media, Tor Helge Løvåsen til fvn.no

Løvåsen og Agderposten vil anke avslaget.

— Vi mener vi har levert inn en realistisk søknad, og vi har vist at vi kan levere. Vi er slått av en konkurrent som har lovet dobbelt så mye lokalt innhold som oss, sier Løvåsen til fvn.no.

— Dette er veldig spennende, og veldig hyggelig at vi fikk konsesjonen. Nå skal vi vurdere hva vi skal gjøre med den, sier redaktør i Tvedestrandsposten Marianne Drivdal til egen avis.

Tor Helge Løvåsen i Agderposten Media sier til fvn.no at konsesjonen som selskapet er tildelt i Lillesand trolig er uinteressant å drifte.

— Uten Arendal/Tvedestrandsområdet som motor for vårt arbeid har vi trolig et for lite lyttergrunnlag til en fornuftig drift, sier Løvåsen til fvn.no.

Flere radioaktører

På Kristiansands andre lokalradiofrekvens, FM 101,2, er det fra 1. januar 2009 gjort plass til fire konsesjonærer. På dette sendernettet tildeles såkalte nisjekonsesjoner, og det er Norea Mediemisjon, Radio Filadelfia, Studentradioen og Evangeliets Røst som har fått konsesjon på nisjenettet. Alle de tre nåværende konsesjonærene får beholde konsesjonen. I tillegg kommer Evangeliets Røst inn som ny aktør fra nyttår. PS! Mediehuset Fædrelandsvennen eier 40% av aksjene i Radio Kristiansand.