MANDAL: Politiet fikk melding om velten klokken 19.25 mandag kveld.

— Det kan se ut som om traileren veltet på grunn av hastighet og uforsvarlig lasting. Vogntoget kom inn i en sving i for høy hastighet, krenget og veltet over i motsatt kjørebane, opplyser stasjonssjef Bjart Gabrielsen til fvn.no.

Les også: Vogntog veltet på E 39

Ifølge daglig leder Ole Myrene ved Falck Kristiansand var vogntoget lastet med plastrør som igjen inneholdt noen vevete sekker.

Flaks

Ingen kom alvorlig til skade da vogntoget veltet, men stasjonssjef Gabrielsen mener at det bare er flaks.

— Det er et under at vogntoget ikke traff en møtende bil. Hadde han gjort det, hadde dette vært snakk om en dødsulykke. Vogntoget havnet jo over i motsatt kjørebane, sier han.

Små marginer

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og mener at man skal kunne forvente mer av en vogntogsjåfør som kjører på E 39. — I dagens trafikkbilde er marginene svært små, og stiller store krav til aktsomhet blant sjåfører som ferdes på veien. Som bilist må det være lov til å forvente at man ikke skal møte på et vogntog, som har veltet over i kjørebanen som man kommer kjørende i, fastslår han.

Sjåføren var utenlandsk. Politiet har beslaglagt førerkortet hans, og anmeldt ham for forholdet.

— En annen ting som er alvorlig her, er at velten mest sannsynlig skyldes menneskelige faktorer. Sjåføren hadde ikke sikret lasten godt nok, og hadde for høy hastighet i svingen. Derfor veltet vogntoget, forteller han.

Omkjøring

Mens bilbergingen pågikk var det omkjøring via Holum.

— Veien var i hovedsak stengt fra ulykken skjedde til nesten klokken fire i natt. Alle personbiler ble omdirigert, mens noen vogntog ble sluppet gjennom, opplyser Gabrielsen.

Mens lasten ble lastet over i en annen bil, var veien helt stengt.