LILLESAND: — Like før klokken 14.30 mottok politiet en melding om at en person var skutt i hodet med et luftvåpen i en leilighet i Lillesand. På bakgrunn av disse opplysningene valgte politiet å bevæpne seg, opplyser innsatsleder Glenn Sollid.

To pågrepet

Episoden skal ha skjedd i formiddag, men ble først meldt inn til politiet fire timer senere. Politiet gikk til aksjon mot en adresse like ved Møglestuhallen i Lillesand.

Politiet gikk til aksjon klokken 16.42 og klokken 16.52 meldte mannskapene på stedet at de hadde kontroll på to personer.

— Vi ransaket stedet og fant en gassdrevet pistol i leiligheten, sier Sollid.

Ifølge politiet ble en 21-åring hentet av en ambulanse på en adresse i Lillesand klokken 10.30 tirsdag formiddag.

— Det skal ha blitt avfyrt et skudd med pistolen, og et prosjektil ble sittende fast i hodet på fornærmede, opplyser innsatslederen.

Kule i hodet

Fvn.no var i kontakt med offeret på stedet. Han ønsker ikke å kommentere episoden, men forteller at han skal inn til legesjekk onsdag. Kulen er ennå ikke fjernet.

Politiet ble først varslet om episoden etter klokken 14. Dette resulterte i aksjonen hvor de to personene blir pågrepet.

Politiet opplyser at det er to fornærmede i saken. En mann på 22 år som har fått et skudd i hodet, og en 55 år gammel kvinne. Det er usikkert om kvinnen er skutt på.

Politiet vet ikke hva som var motivet for skyteepisoden.

Kjenning

Personen politiet mener står bak skytingen er en 46 år gammel kjenning av politiet. Det er foreløpig uklart om den andre personen, som var i leiligheten, deltok i skytingen.

Ifølge vitner på stedet skal politiet ha hatt med seg en rambukk for å ta seg inn i boligen hvor skytingen fant sted. Tre politipatruljer deltok i aksjonen.