KRISTIANSAND: Overfor NRK har flere uavhengige kilder bekreftet at det finnes mange metoder for å svindle til seg mat og drikke.

— De er så kjappe. Dersom mange lærer seg knepene, er det en katastrofe for oss som driver utestedene, sier Rune Kaarbø ved Bakgården i Kristansand til NRK.no.

Folk forsøker å trekke ut kortet før beløpet er godkjent, eller de taster inn nytt beløp uten at bartenderen følger med.

Men det lar seg ikke gjøre å taste et mindre beløp enn det oppgitte. Den eneste muligheten er å ta ut kortet og taste alt på nytt.

De raskeste - og frekkeste - tar sjansen på den manøveren når det er på det mest hektiske en sen lørdag kveld.

- Ofte har man ikke tid til å være oppmerksom på slikt, sier innehaver av Harveys bar, Erik Wikstøl.

Flere utesteder har investert i økt sikkerhet for å demme opp for svindelen.

– Det aller viktigste er utstyret. Hos oss har vi trådløse terminalar som er direkte koblet opp mot bredbånd slik at det går veldig raskt, sier Wikstøl.