KRISTIANSAND: 19-åringen stod i Kristiansand tingrett tiltalt for to ugjerninger mot broren. Den første ugjerningen fant sted i romjulen.

Mannen skal da ha holdt en kniv opp mot strupen til broren og uttalt følgende:

— Dersom du ikke forsvinner nå så tar jeg deg.

Foresett

19-åringen skal på dette tidspunkt ha vært svært sint, og retten mente at tiltalte handlet med vilje og viten da han framsatte trusselen og at han handlet med foresett.

Selve foranledningen til hendelsen klarte retten ikke å få helt på det rene, men 19-åringen hevdet at broren alltid klaget på at han skulle ødelegge. Han forklarte i retten at flere av de tilstedeværende på festen, deriblant broren, dro en venn av ham ut i gangen for å gi ham juling. Retten festet ikke lit til denne forklaringen, etter at blant annet tre vitner forklarte at det ikke stemte.

Derimot mente retten at det var bevist over en hver rimelig tvil at 19-åringen hadde truet broren med kniv.

Mente broren tystet

Videre ble mannen også funnet skyldig i at han en eller annen gang i perioden februar til mars skal ha slått broren gjentatte ganger i ansiktet og kroppen med knyttet hånd slik at han gikk i bakken.

Bakgrunnen for dette angrepet skal ha vært at broren hadde opplyst til sin arbeidsgiver at tiltalte, sammen med flere andre, hadde stjålet en ”lysbjelke”. 19-åringen var misfornøyd med at broren etter hans oppfatning hadde tystet på ham.

Retten mente det bevist at mannen med knyttet hånd hadde slått til broren flere ganger i både kroppen og hodet. 19-åringen erkjente i retten straffskyld for dette forholdet.

Straffen ble satt til 45 dager i fengsel hvor fullbyrdelsen ble utsatt med en prøvetid på to år på det særskilte vilkår at mannen gjennomfører et sinnemestringskurs i regi av kriminalomsorgen.