KRISTIANSAND: Opptakten til spyttingen skjedde ifølge retten om kvelden 20. august. Den tiltalte, en 26 år gammel somalier, hadde drukket seks-åtte halvlitere øl før han sammen med to andre somaliere gikk inn på Victoria Pub i Markensgate i Kristiansand. På Victoria Pub drakk han ytterligere to halvlitere, og han følte ”at han hadde drukket litt mye”. Ifølge en dom fra tingretten var stemningen på Victoria denne kvelden/natten rolig, inntil det oppsto en spent situasjon etter at en veske var blitt forsøkt stjålet. Tiltalte ble på grunn av beruselse nektet mer servering, noe han reagerte heftig mot. Bartenderen tilkalte derfor en av vaktene».

Etter hvert kom politiet. I mellomtiden var somalieren lagt i jern av vaktene på puben. Det var under selve pågripelsen fra politiets side at tjenestemannen fikk en spyttklyse fra tiltalte inn i munnen.

Tingretten anfører i dommen mot somalieren at politimannen «etter å ha blitt spyttet i munnen, oppsøkte legevakta samme natt, men ble her henvist til bedriftslegen. Bedriftslegen fant det påkrevd å ta diverse prøver med tanke på hepatitt og hiv. Resultatet av den første prøven har vært negativ, men resultatet av oppfølgingsprøven vil ikke foreligge før i mars».

Foruten spyttingen på politimannen, ble en annen politimann drapstruet. Somalieren ble videre funnet skyldig i hasjbruk og legemskrenkelse mot en vakt på Victoria pub.