Lars Kristian Larsen Foto: Lars Kristian Larsen

LILLESAND: — En person er bekreftet omkommet, og to andre er skadet. Den omkomne er en 43 år gammel mann fra Lillesand, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen til fvn.no.

Dødsulykken skjedde like etter klokken tre i ettermiddag. Ifølge skadestedsleder Per Ivar Hansen kolliderte bilene front mot front. Den ene bilen var på vei i retning Lillesand, mens den andre kjørte motsatt vei, i retning Birkeland.

Alene i bilen

— Bilen som kom fra Lillesand har fått skrens i en sving, slik at den havnet i motsatt kjørebane og kolliderte med en møtende bil, sier Hansen.

43-åringen som omkom var alene i bilen.

— I den andre bilen satt det en 33 år gammel kvinne og en 20 år gammel mann. Kvinnen er sendt til sykehus i Kristiansand, og 20-åringen ble kjørt til legevakten i Lillesand, sier operasjonsleder Toralf Jørgensen.

Ved 18-tiden tirsdag kveld er tilstanden til begge de skadde stabil. 33-åringen er under behandling, og vil bli operert for bruddskader i løpet av kvelden. 20-åringen kom fra ulykken uten alvorlige skader, og ligger nå på sykehuset til utredning.

Ikke glatt

Begge bilene ble totalskadet i kollisjonen.

— Både personen som omkom og kvinnen som kjørte den andre bilen måtte skjæres ut, sier Hansen.

Veien ble like før klokken 19 åpnet for trafikk. Da var åstedsgranskerne ferdig med undersøkelsene. Det er foreløpig usikkert hvorfor den ene bilen skrenset over i motsatt felt.

— Det er vanskelig å si noe om fart, men det var ikke glatt på stedet da vi kom, sier Hansen.