KRISTIANSAND: Politiet ble tilkalt til stasjonen og beslagla nødvendig utstyr for å kopiere bankkort.

— Ut fra det fagkyndige sier så er det snakk om skimmerutstyr. Det er levert til teknisk analyse, forteller operasjonsleder Ove Austenaa ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Er du utsatt for svindelen? Kontakt oss på mail, tlf 38 11 32 92 eller sms til 03811.

I begynnelsen av desember ble det klart at tre bensinstasjoner på Sørlandet er blitt utsatt for skimming. Svindlere har montert utstyr på bensinautomatene for å lese av kortinformasjon og kode. Politiet har mottatt anmeldelser på svindel og økonomiavsnittet ved Kristiansand politistasjon er allerede i gang med etterforskning av saken.

— Vi har stengt stasjonene i Voiebyen og Dvergsnes etter at det hadde vært registrert uvedkommende ved stasjonen. Da våre folk oppdaget utstyr på stasjonene ble politiet tilkalt, forteller informasjonssjef Knut Hilmar Hansen i Statoil, til fvn.no.

Politiet fant utstyr på stasjonen på Dvergsnes. Ifølge Statoil skal det dessuten være gjort hærverk på stasjonen, noe som også har skjedd ved stasjonen i Voiebyen.

— Vi er veldig obs på hva som skjer i Kristiansand-området. Kontrollen og bemanningen er nå økt over hele linja. At vi oppdager skimmingen viser at kontrollene fungerer, sier Hansen.

Etter det fvn.no erfarer skal både vektere og politi ha vært innom andre automatstasjoner for å sjekke at de ikke er utsatt for skimming. Flere kunder som skal ha kjøpt bensin på stasjonen på Dvergsnes skal ha opplevd å ha blitt tappet for penger.

Er du utsatt for svindelen? Kontakt oss på mail, tlf 38 11 32 92 eller sms til 03811.

Foto: Morten Boswarva