KRISTIANSAND: Da familien flyttet til huset for seks år siden bestemte fruen i huset seg for å plassere ut noen julelys.

Se reportasje fra julehuset på Hånes

Se også julehuset på Samkom i Vennesla! Siden Inger Lise Moen og Stig Knutsen flyttet inn i huset i 2002 har det blitt noen tusen flere lys og variasjonen i presentasjonen har også økt. I år har lysmester Stig gått ned på antall lys, men fortsatt pryder 3-4000 lys veggene.

— Vi gjør jo dette fordi at det gir oss mye glede og det er gøy å lage noe som gleder andre, forteller Inger Lise.

Nisseslede på taket

Da familien flyttet inn var det hun som tok initiativet til de fargerike dekorasjonene på huset.

— Vi begynte med noen lys, så pyntet vi videre utendørs, litt innendørs og så var det plutselig blitt et julehus, sier Stig. Og julehus er det blitt både utendørs og innendørs.

Lyspærer er dandert på vegger og garasjeport, men ikke bare der. Julenissen i sin slede har fått plass både på veggen og på taket.

Se reportasje fra julehuset (Artikkelen fortsetter under videoen)

Trykk på bildet for å se video.

Lysshow hver time

De siste årene er det ikke så rent få ganger at huset på Hånes har fått besøk av måpende tilskuere. Naboer og langveisfarende som har stiller seg i oppkjørselen for å nyte synet er blitt en vane.

— Hver hele time hver kveld lever huset sitt eget liv i halvannet minutt. Da blinker det og lager et skikkelig show, sier Stig.

Det er ikke bare fasaden på huset som gjør sitt for å skape ekstra julestemning. Inne i huset er julenisser, reinsdyr og det meste annet som kan knyttes til jula plassert.

— Det er til og med noen som ringer på døra og spør om de får se på julepynten inne, sier Stig.

Se reportasje fra julehuset

Har du pyntet til jul?

Ukas konkurransetema er julehus . Enten du har dekorert huset ditt med flotte lys, vet om noen andre som har gjort det eller har andre assosiasjoner til temaet så er du hjertelig velkommen til å sende inn bilde.Camilla Katt Gundersen (27) ble like før helga honorert som første vinner i konkurransen, for sin flotte julekalender.

Send inn ditt bidrag til nyheter@fvn.no eller mms til 03811.

Premien er et gavekort på 300 kroner fra

Se også julehuset på Samkom i Vennesla!