AGDER: – Vi har fått veldig mange meldinger fra Farsundsområdet og østover til fylkesgrensa mot Aust-Agder. Mandal, Lyngdal og Lenefjorden er steder vi spesielt har fått mange meldinger fra, sier Frank Solås, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Hovedsaklig er det trær som blokkerer veier og kraftledninger som har falt ned som har ført til at folk har kontaktet politiet. I en periode ble E39 også stengt etter at trær hadde falt ned i veibanen.

– Ingen veier er stengt nå. Det har vært en del trefall i Vest-Agder, men ikke langvarige perioder med sperringer. Vi har hatt nok å pusle med i natt, får fvn.no opplyst hos vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen ved 6-tiden.

Båter med problemer

Foruten trafikale problemer har Hovedredningssentralen for Sør-Norge (HRS) og politiet skaffet hjelp til to båter med problemer.

– Hovedredningssentralen opplyste om en svensk seilbåt som slo i fjellet ved Ny-Hellesund. Redningsskøyta ble varslet og en time senere ble det meldt at alt var OK, sier Solås om hendelsen som ble meldt klokka 22.01. En knapp time senere, klokka 23.48, meldte en båtfører om at han hadde gått på grunn i Sandvikdalsfjorden i Søgne.

– To personer var om bord i båten og redningsskøyta ble varslet. Klokken 00.49 ble eieren ringt opp av politiet, og da var båten blitt tatt var grunn og tauet til en brygge, sier Solås. Båten skal ikke ha tatt inn vann og alt skal stå bra til med personene som var om bord i båten.

Flytebrygge slet seg

Sent i går kveld måtte redningsskøyta Odd Fellow i Risør ut på oppdrag etter at en flytebrygge slet seg. Det ble meldt om at brygga kunne gjøre stor skade og det ble derfor satt i gang en innsats for å redde brygga. Da redningsskøyta lokaliserte brygga viste det seg at den hadde plassert seg trygt i fjæresteinene like ved en gammel fabrikk.

Like før midnatt meldte en båtfører fra til politiet om at hans 12 fots pionerjolle hadde blåst på sjøen da han slepte den innover Herøysundet. Det er uklart hva som hendte med jolla.

Flere strømbrudd

Som følge av strømledninger som har falt ned er det meldt om strømbrudd flere steder i landsdelen.

Brannvesenets mannskaper har ikke vært ute på oppdrag knyttet til uværet i løpet av natta. Heller ikke HRS hadde på morgenkvisten noen pågående aksjoner utenfor kysten av Agder-fylkene.

Et par tusen kunder var i dag tidlig fortsatt uten strøm etter at trær har falt over kraftlinjer i natt. Les mer om situasjonen i egen artikkel.

Det er ikke meldt om uregelmessigheter for flytrafikk, togtrafikk eller ferjetrafikk.