FLEKKEFJORD: Witzøe, som til daglig er journalist i Fædrelandsvennen, våknet av at noen rotet rundt i huset hans på Uenes i Flekkefjord i natt. Sammen med kona stod han opp og overrasket dermed tjuven mens han stod med hodet godt plantet i et skap i familiens stue.

Den ukjente mannen snakket gebrokkent svensk, dunstet sprit og hadde absolutt ingenting å gjøre i familiens hus.

– Vi hørte at han romsterte et par mester fra oss. Vi vurderte om vi skulle gå ut til ham eller ringe politiet først, men barna var i huset og vi hadde ikke noe valg, sier Witzøe til fvn.no.

I formiddag ble gjerningspersonen pågrepet av politiet i Flekkefjord. Mannen bodde få hundre meter fra huset hvor det var innbrudd, og politiet fant 600 svenske kroner som var blitt stjålet under innbruddet.

Holdt tjuven igjen

Tjuven ble holdt igjen med makt i stua mens politiet ble kontaktet på nødnummeret 112. Lister-patruljen var imidlertid i Lyngdal, men kjørte utrykning mot Uenes. Witzøe holdt tjuven nede i en stol, men i mellomtiden klarte gjerningspersonene å tvinge seg ut gjennom døra.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Vi fikk inn melding på nødtelefonen klokka 05.15 etter at fruen i huset hadde våknet og hadde oppdaget at en fremmet mann var i huset, sier operasjonsleder Hans Petter Osaland ved Agder politidistrikt, til fvn.no.

Huseieren sprang etter tjuven i bare undertøyet. På gata utenfor huset fikk han tak i mannen og tvang seg til å fotografere mannen. Få strakser senere stakk mannen av, og Witzøe mistet sporet av mannen. Få minutter senere forsøkte Witzøe nok en gang å finne mannen — da væpnet med shorts og sykkel.

– Vi fikk nettopp tips om at han var sett i en hage, sier Osaland rett etter klokka 7 onsdag morgen. Politiet har sikret seg et par tennissokker som mannen hadde på hendene. Dersom mannen ikke blir tatt, kan DNA-funn på sokkene gjøre at mannen blir identifisert.

Tjuven dunstet sprit

Tjuven, som dunstet sprit, skal ha kommet seg inn gjennom et vindu som ikke var låst. I sin jakt på verdier i huset skal han ha funnet et par laptoper som ble lagt ved utgangsdøra. Da den ukjente mannen ble oppdaget, holdt han på å gjennomsøke et skap.

– Det var en ekkel opplevelse, sier Torbjørn Witzøe til fvn.no.

Politiet i Flekkefjord jobber fortsatt med å få tak i den ukjente gjerningsmannen, og ber folk som har opplysninger i saken om å ta kontakt på telefon 02800.