SONGDALEN: — Vi fikk melding om bilbrann med fare for at det kunne være folk inne i bilen, opplyser overbefal Johnny Flæte ved Kristiansandsregionen brann og redning, til fvn.no.

Både politi, brannvesenet og ambulanse rykket til stedet. Bilen, en Volkswagen Transporter, stod i full fyr på et jorde nord for Hortemo like i nærheten av Eidsaa.

Da mannskapet ankom stedet var bilen overtent, opplyser Slæpe.

- Stjålet

  • Etterhvert så viser det seg at det er en bil som er stjålet for et par dager siden, opplyser operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Hans Petter Osaland, til fvn.no.

Bilen skal ha blitt stjålet fra Finsland i går, søndag, og to personer ble observert med den stjålne bilen i stallemoområdet omkring klokken 16.36 mandag da de forsøkte å stjele diesel.

Klokken 16.44 kom meldingen om brannen.

Like over klokken 17 fikk brannmannskapet kontroll på brannen, men bilen ble fullstending utbrent som følge av de kraftige flammene.

Foto: Vegard Nekstad

Tyvene hadde stukket da politiet ankom stedet.

Pågrep en mann og en kvinne

Hund ble satt inn i søket etter gjerningspersonene. Omkring klokken 18.30 blir to personer pågrepet i forbindelse med tyveriet og brannen.

— Vi hadde ute en hund som har gått spor og pågrepet to personer i den forbindelse, opplyser Osaland til fvn.no like før klokken 19. En mann og en kvinne, begge i tredveårene og fra kristiansandsområdet, er nå tatt inn til arresten i Kristiansand.

De vil trolig bli avhørt om forholdet i kveld.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

— Om det har skjedd noe, eller om de har satt fyr på bilen for å skjule spor, vet vi ikke, sier Osaland.