KRISTIANSAND: Kriminalteknikernes gjennomgang av åstedet med nærbilder av avdøde og bildene fra obduksjonen på Rettsmedisinsk Institutt var så sterke at juryen fikk muligheter til å bearbeide inntrykkene etter gårsdagens rettsmøte. Flere av jurymedlemmene har tidligere ikke vært med på å behandle drapssaker hvor dokumentasjonen fra påtalemyndighetens side er både omfattende og detaljrik.

Da retten fikk se bildene var det flere av jurymedlemmene som periodevis valgte å se ned i bordplaten. Andre gløttet bort på den tiltalte for å se hvilke reaksjoner han hadde.

Den tiltalte Adel Abbas Hussein virket helt upåvirket av bildene han fikk se av sin avdøde ekskone.

Politiet har også denne gang valgt en relativt høy sikkerhetsprofil under behandlingen av drapssaken. Alle tilhørere blir kroppsvisitert av uniformert politi, og det er periodevis fire-fem polititjenestemenn i og utenfor rettslokalet.

I drapssaken blir det torsdag avhør av vitner som er knyttet til Bygland kommune, venner av avdøde og hovedetterforskeren i saken, Tor Kasin fra lensmannskontoret i Bygland.

Under behandlingen av straffesaken er retten forsterket med et ekstra jurymedlem. Det skjer fordi retten skal sikre seg mot at dersom et jurymedlem blir syk underveis, skal saken kunne sluttbehandles uten problemer.