KRISTIANSAND: Christian IV kom ikke til Kristiansand før klokken 08 søndag morgen. Det er fjorten timer etter ruteplanen.

— Den måtte lenger opp på norskekysten der det er mer le, og beveger seg nå så vidt. Den går derfra stille og rolig mot land, sa Odd Grønberg, markedssjef i Color Line Kristiansand, til fvn.no sent lørdag kveld.

Nesten orkan Vindstyrken i Danmark var ifølge Odd Grønberg på styrke 30 lørdag ettermiddag, noe som vil si neste orkan.

— Spørmålet er om vi får lagt til kai. Kapteinen er litt skeptisk til det, sa Grønberg til fvn.no tidligere lørdag ettermiddag.

Skal vi tro meteorologene, var det lørdag kveld ved 19-tiden at vinden skulle være sterkest. Likevel fortsatte den sterke vinden lang utover kvelden og natta.

Vannet fosset inn på Prinsesse Ragnhild Prinsesse Ragnhild har også hatt trøbbel på grunn av været. Den måtte forlate Hirtshals flere timer før planlagt fordi det hadde vært umulig å holde den til kai hvis man ventet lengre. Ragnhild har ikke lagt til land ennå, og skal etter planen komme til Stavanger ved 15-tiden i ettermiddag.

Noe dramatisk ble det da to vinduer ble knust på ferja lørdag kveld, og vannet fosset inn på flere av dekkene, skriver Bergens Tidende. En kraftig bølge skal ha slått ut en rute.

— Vannet fosset inn og ned trappene på flere dekk. Veldig mange om bord synes det var ubehagelig - og enkelte barn ropte at de trodde vi skulle drukne. Konferanseavdelingen er nå full av vann, sier passasjer Petter Toftøy-Andersen til Stavanger Aftenblads nettutgave.

For å holde deg løpende oppdatert om Color Lines ferjer, kan du sjekke status på deres hjemmesider her.