GRIMSTAD: Ingen studenter i Arendal møtte på høring der i går morges. Men det kan skyldes at studentene var ute i praksis.

Av de fem kandidatene som stiller til valg som rektor på HiA fra august, var det bare én som skilte seg positivt ut for student Håkon Løvdal (33).

– Som student er jeg opptatt av i hvilken grad kandidatene legger vekt på studentene. Uten studenter, er det ingen høgskole. Så hvis de tror at forskning er viktigere enn studentene, bommer de litt. Her var det mange floskler og store ord. Men Morten Tveitereid utmerker seg. Ingen av de andre, sier Løvdal til Fædrelandsvennen.

Tveitereid er dekan på fakultet for teknologi i Grimstad.

Også fakultetsdirektør Gunnar Oftedahl syntes det var vel mange floskler på gårsdagens presentasjonsmøte.

– Kandidatene burde gå i seg selv og snakke til oss, ikke bare til seg selv. Her var det mye arroganse og briljanse e egne øyne. Jeg ønsker en rektor på HiA som kan lede og som er inkluderende. Alle de fem kandidatene utelot sentrale miljøer på HiA i sin presentasjon. Disse miljøene føler seg dermed unødvendig ekskludert, sier Oftedahl.

– Jeg ville gjort hjemmeleksa mi bedre før den store presentasjonen i Kristiansand tirsdag, sier Oftedahl.

Under gårsdagens presentasjon ble han sikker på hvem han vil gi sin stemme i valget som starter 23. januar.

– Jeg vil ikke si hvem, men min stemme går til en som er noe engasjert for å utvikle HiA og bygge opp universitetet. Det var bare én som fikk det frem, synes jeg, sier Oftedahl.