KRISTIANSAND: — Det er manko på helium i Kristiansand, og det går utover barna, og skolemusikkorpset som mister en viktig inntekskilde, sier leder for Vågsbygd skolemusikkorps, Stein Inge Jærnes , til fvn.no.

Heldigvis fikk skolemusikkorpset låne en gassbeholder fra Dolly Dimples, slik at 50 gassballonger ble fylt. Men det skulle vært over 10 ganger så mange ballonger for salg i Vågsbygd. Og en viktig inntekstkilde for skolemussikkorpset kan gå tapt.

(Saken fortsetter under bildet)

Jonas Løvdahl fikk seg også ballong. (Foto: Ola Mjaaland)

— 17. mai er en veldig viktig dag i forhold til rekruttering og økonomi. Vi regner med en inntekt på rundt 70.000 kroner, og da er det synd om vi taper 15.000 kroner på at gassballong-salget gikk galt, sier Jærnes.

Fordi korpset ønsker minst mulig dugnadsarbeid og støtte fra foreldre ellers i året synes Jærnes det er synd med tapet. Han regner likevel med at leverandøren ordner opp.

— Jeg ønsker ikke å henge dem ut. De har begått en tabbe og jeg regner med at de ordner opp med det økonomiske i etterkant. Vi sender regningen til dem, sier Jærnes.

De 50 ballongene gikk i alle fall kjapt unna.