VENNESLA: Et hus på Solknipen på Øvrebø fikk store brann— og røykskader etter at det brøt ut brann onsdag ettermiddag. Det var en periode uklart om beboerne befant seg inne i boligen.

Se video fra brannstedet

Se bildeserie— Ifølge folkeregisteret bor det tre personer i boligen. Vi hadde ikke kontroll på dem før røykdykkerne tok seg inn i huset, og fant det tomt, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Smågutter lekte

Brannen startet i garasjen og spredte seg videre til boligen.

— Deler av huset er helt utbrent, sier Solås.

Etter det fvn.no forstår, bor det en mor og to barn i boligen.

Politiet mener det var smågutter på mellom fem og sju år som forårsaket brannen. Guttene, som bor i nabolaget, skal ha lekt med spraybokser og ild i garasjen kort tid før brannen startet.

— Guttene har fortalt til politiet at de tror det kan være årsaken til brannen. De skal ha hørt en eksplosjon i garasjen etter at de gikk derifra, opplyser operasjonslederen.

Slukket etter en halvtime

Ifølge vitner på stedet fvn.no har snakket med, ble det kort tid før brannen observert barn som lekte med bar ild også på nedsiden av garasjen.

— Krimteknikere fra politiet vil gå gjennom garasjen for å se om det var der brannen startet, sier Solås.

Brannvesenet rykket ut med flere mannskaper da meldingen om brann og eksplosjoner kom inn like før klokken 15.30. Etter om lag en halvtime var brannen slukket, og det ble igangsatt etterslukning.

Overbefal Jan Røilid i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) bekrefter til fvn.no at brannen startet i garasjen. Han sier at huset har fått store brannskader, og at det er usikkert hva som startet brannen.

- Var god fyr

Ifølge Røilid har det brent kraftig oppunder takkonstruksjonen.

Ingen personer skal være fysisk skadet som følge av brannen.

Torfinn Steinsland, utrykningsleder hos KBR Vennesla, var først på brannstedet.

— Det var god fyr i den ene delen av boligen da vi kom fram. På oss ser det ut som om brannen har startet i garasjen, sier Steinsland.

Se video fra brannstedet