KRISTIANSAND: — Vi har tro på at det blir flere påmeldte enn i fjor. Ordet sprer seg jo, sier Gilbert, som er koordinator for aksjonen Tusentråkk i Kristiansand kommune.

Tusentråkk er en aksjon som oppfordrer innbyggere i samarbeidskommunene Kristiansand, Søgne, Songdalen, Vennesla, Lillesand og Birkenes til å sykle til jobb eller studier – eventuelt bruke kollektivtransport. Gjennom gratis registrering på aksjonens hjemmeside kan de som er flittigst til å sykle vinne premier.

1700 registrerte i år

Så langt har over 1700 registrert seg som deltakere. I fjor var det totalt 2500 som var med på aksjonen, men det er mulig å registrere seg helt frem til 22. mai.

— I løpet av de første ti minuttene den første dagen var det 500 påmeldte, sier Gilbert om 27. april – som var den første dagen det var mulig å registrere seg.

I dag går startskuddet for Tusentråkk. Komitéen var i morgentimene utplassert på Oddernesbroa, Lundsbroa, Rona, UiA og ved sykkelbarometeret ved Slottet i Kristiansand for å markere seg. Her var det blant annet utdeling av vannflasker og gratis sjekk av sykler.

Ny regel

De deltakerne som sykler på alle arbeidsdager i aksjonsperioden blir med i trekningen om 15 reisegavekort. I fjor var det litt forvirring rundt helger og helligdager, derfor er årets regelverk endret. De som sykler 28 dager eller mer i løpet av aksjonsperioden 4. mai til 12. juni, stiller i år på lik linje til å vinne 15 gavekort. I tillegg trekkes 15 gavekortvinnere ut blant de som har syklet i flere enn ti dager.

Gilbert legger gjerne også til at det er flere sykkeljakker igjen. Det ble reklamert med at de første 1000 registrerte får jakke.

— De som fikk jakke i fjor, får ikke i år. Så det er god sannsynlighet for å få jakke ennå, sier Gilbert.

- Hvorfor skal folk melde seg på aksjonen?

— Det er først og fremst en veldig fin måte til å ta beina fatt til jobb og studier, og med tanke på egen helse og daglig mosjon. Også er det miljøperspektivet; mindre utslipp og bedre flyt i trafikken, sier Siri Gilbert.

FIKK HJELP: Syklist Åsmund Åmdal får hjelp av Kristine Salvesen i Grønn Hverdag til å feste en refleks på sykkelhjulet. Tusentråkk hadde stand blant annet her ved Lundsbroa mandag morgen. Foto: Bjørne Jortveit, ATP/Kristiansand kommune Foto: Bjørne Jortveit, ATP/Kristiansand kommune