KRISTIANSAND: KrFU-leder Kjell Ingolf Ropstad fra Evje, skriver på sin blogg i dag at han kribler i fingrene og snakketøyet etter å komme i gang.

«For KrFU sin del kommer kampene på landsmøtet til å stå om miljø og oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen. Der er vi klare! Vi skal også sikre at KrF går til valg på en offensiv skole og studentpolitikk, og at det ligger en storsatsing på psykisk helse. Det blir spennende!», skriver han.

Frp-flørt

De siste dagene har ledelsen i KrF prøvd å roe gemyttene på opprørene som gjerne vil samarbeide med FrP.

Les også:

Provosert over Høybråtens nei

Sjefen sier nei til Frp

— Et samarbeid med Frp er helt urealistisk. Dette handler om verdispørsmål, og i slike diskusjoner er Frp i helt andre hjørnet av politikken, sa Høybråten til Fædrelandsvennen tirsdag.

Men denne saken er ikke høyt på agendaen for de unge.

- Fantastisk jobb

Ropstad var selv i Lofoten og Vesterålen i februar, og var svært entusiastisk.

«Det er egentlig en fantastisk jobb jeg har. Midt oppi alt stresset, til tider kjedelige møter og all lesingen, så får jeg også oppleve vanvittig mye spennende - og flott! Lofoten har vært slik. Sammen med de andre ungdomspartilederne har jeg altså besøkt noen av Norges flotteste områder for å forberede meg til en viktig sak, nemlig oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen (LoVe)», skrev han på bloggen sin, under tittelen LoVe wins.

Videre: «Jeg er optimist. På at vi skal finne teknologi som kan rense gass- og kullkraftverk, finne ny fornybar energi og forhindre for store klimaendringer. Men vi er i den avgjørende fasen nå - vi må velge rett».

— Vi gikk av på den viktigste miljøsaken i 2000 (gasskraftsaken), og vi kan ikke gå inn i en ny regjering som ikke er tydelig på vår tids tydeligste miljøkamp, sier Ropstad til fvn.no like før landsmøtet starter.

— Det er viktig for å si ja til turisme, fiskerne og å verne sårbare områder. Dermed må vi si nei til olje, sier han.