MANDAL: Liket ble oppdaget ved 17.30-tiden onsdag ettermiddag. Det hadde drevet i land på en holme mellom Stusøy og Færøy, og ble ifølge politiet funnet av en lokal fisker.

— Politiet reiste ut i båt sammen med brannvesenet. Liket ble funnet tilfeldig av en som var ute i båt. Funnet settes i sammenheng med mannen som ble meldt savnet den 22. februar, opplyser operasjonsleder Per Lauvnes ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Pårørende underrettet

Liket ble brakt til Mandal og undersøkt av krimtekniker. Det ble etter kort tid konstatert at det var den savnede Nils Erling Karlsen (76) som var funnet.

Stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon underrettet de nærmeste pårørende onsdag kveld.

— Vi kan med sikkerhet si at det er den savnede som er funnet. Det er en tragisk hendelse, men når en person er savnet blir det en lettelse for de etterlatte at personen blir funnet. Da kan de få en grav å gå til, sier Gabrielsen til fvn.no.

Omfattende søk

76-åringen, som bodde i Neseveien, ble meldt savnet av en kamerat. Da var han ikke sett på to dager. I flere døgn søkte politiet og brannvesenet, med hjelp fra Sivilforsvaret og Røde Kors, etter mannen uten resultat. Mannen hadde dårlig helse, og hadde problemer med å gå.

Da søket ble avsluttet, regnet politiet det som svært usannsynlig at 76-åringen fortsatt var i live.

— Vi søkte med betydelige ressurser over et stort område. Da vi avsluttet søket, konkluderte vi med at vi ikke kunne finne ham på ordinær måte, sier Gabrielsen, som medgir at det ikke ble søkt i området hvor mannen ble funnet onsdag.

- Ikke noe kriminelt

Det har ikke på noe tidspunkt vært mistanke om at noe kriminelt hadde skjedd.

— Han har av ukjente årsaker falt i vannet. Hvordan det har skjedd vil vi nok aldri få rede på, sier stasjonssjefen.

I samråd med de etterlatte blir det ikke gjort videre undersøkelser av liket.

LIK FUNNET: Liket ble funnet i området mellom Stusøy og Færøy i Mandal-skjærgården. (Foto: Kartagena)