KRISTIANSAND: — Vi er veldig godt fornøyd. 4000 besøkende er litt under det vi hadde i fjor, men det skyldes at vi har hatt færre møter i år, sier Truls Berntsen, leder for fellesmøtekomiteen.

I går var Domkirken fullsatt under årets siste fellesmøte. Hovedtaler Jens-Petter Jørgensen pratet om hvor viktig, men vanskelig, kristnes indre personlige liv med Jesus Kristus er.

Kveldens gjest var ordfører Jan Oddvar Skisland. Han oppfordret kristne til å ikke isolere seg i menigheter, men være delaktige i samfunnet. Han skrøt også av arbeidet kristne organisasjoner gjør, og vektla hvor viktig det var å være til stede for dem som har kommet litt galt ut i livet.

Truls Berntsen trekker frem ungdomsmøtet på fredag som årets store høydepunkt.

— Det kom 800 ungdommer, og stemningen var fantastisk. Under møtet kom det inn over 40.000 kroner i kollekt. Det sier litt om at ungdommen virkelig er villige til å gi noe når ting rører dem.

Til sammen regner man med at det har kommet inn mellom 160.000 og 170.000 kroner i kollekt under den siste ukes fellesmøter. Overskuddet går til Bibelselskapets bibelmisjon. Pengene brukes på å spre bibler i Kina, Ukraina, Hviterusland og Afrika, spesielt i aidsrammede områder.

— Under familiemøtet var 350 personer i kirka. I fjor var det 200. Det er en god økning. Familiemøtet er noe vi kommer til å satse på fremover, forteller Berntsen.

Under fellesmøtene i Kristiansand samles menigheter som ikke har spesiell tilknytning til hverandre ellers i året. Det mener komitélederen er svært viktig.

— Jeg tror at fellesmøtene bygger større enhet blant menighetene. Det er også viktig at folk kan se at vi er enige om de store tingene.