LYNGDAL: Kvinnen (69) hadde nettopp satt seg i bilen etter en handletur i Lyngdal sentrum da en mann plutselig åpnet passasjerdøra på bilen hennes.

Ville ha veibeskrivelse

Mannen brettet ut et stort norgeskart, og forklarte på gebrokkent engelsk og tysk at han ville vite veien til Kongsberg. Mannen, som av kvinnen beskrives som liten og mørk, med fyldig bart, var ikke interessert i å vite raskeste vei til Kongsberg.

Han ga den eldre damen en blyant, slik at hun kunne vise veien til Østlandet, via innlandet.

Da kvinnen en time senere parkerte bilen hjemme i Mandal, oppdaget hun at lommeboken, som hun hadde lagt i passasjersetet, var borte.

– Jeg synes det var veldig simpelt og utspekulert, sier kvinnen som ble utsatt for tyveriet, til fvn.no.

– Han utnyttet min godhet. Jeg ville hjelpe, men ble frastjålet lommeboka, med penger, kort og forsikringsbevis, på utspekulert vis.

Etterlyser vitne

En forbipasserende mann forsøkte å hjelpe kvinnen med å forklare veien for den fremmede. Den nå anmeldte lommeboktyven ville ikke ha hjelp fra andre enn den 69-årige kvinnen og avviste mannens forsøk på å hjelpe.

–Nå håper jeg bare at vedkommende som forsøkte å hjelpe, har gjort observasjoner som kan gjøre det enklere for politiet å få tatt denne mannen, sier kvinnen, som de neste dagene må klare seg uten førerkort, VISA-kort, forsikringsbevis og 1500 kr i kontanter.