KRISTIANSAND: Det var sinne og frustrasjon over å ha fått avslag på en skolesøknad som utløste ildspåsettelsen. 21-åringen bor bare noen hundre meter fra barnehagen på Kongsgård. Da han kom til bygningen trillet han fram en søppeldunk, satte den opp mot husveggen og tente på.

— Hvorfor er du her? Dette spørsmålet fikk 21-åringen av politifolkene som var på brannstedet. Da fulgte den siktede ildspåsetteren med på brannslukkingen.

— Jeg så blålysene og ble nysgjerrig. Dessuten bor jeg i nærheten, fortalte den siktede mannen til politiet.

Les også: Innrømmer barnehagebrann

Nevnt i rapporten

I rapporten som politifolkene på åstedet skrev om natten ble kontakten med den siktede nevnt. Allerede neste formiddag ble han avhørt av politiet, da som vitne. Politiet hadde ikke bare nattens hendelse som bakgrunn for å avhøre 21-åringen på hans bursdag. Politiet visste svært godt at mannen i september i fjor ble dømt for å ha tent fyr på mottaksskolen i Kongsgård Allê, noen få hundre meter unna barnehagen på Kongsgård.

Etter å ha vært inne til vitneavhør endret politiet status til mannen, samtidig som kriminaltekniker Lars Gustav Engemyr trakk den endelige konklusjon torsdag formiddag om at brannen var påsatt. 21-åringen ble tatt inn til nytt avhør. Da tilsto han.

I Kristiansand tingrett i går ble han varetektsfengslet for fire uker. 21-åringen valgte å bli sittende i fengselet i stedet for å møte i retten. Han samtykket til at fengslingen foregikk som en såkalt kontorforretning.

Søppeldunk

I rettens premisser for å fengsle 21-åringen heter det at det er lagt spesiell vekt på at han ble dømt for ildspåsettelse i september i fjor. Også den gang ble en søppeldunk plassert opp etter veggen og påtent.

«Siktedes forklaring for politiet om bakgrunnen for ildspåsettelsen, gir etter rettens syn uttrykk for at han for tiden har en ustabil psyke med sinne og frustrasjon», skriver retten. Det konkluderes med at det foreligger en kvalifisert sannsynlighetsovervekt for at han vil begå nye skadeverk dersom han løslates.