KRISTIANSAND: Innbyggerne på østsiden av byen bryr seg ikke om metrobuss hvert sjuende minutt. De vil heller ha buss fra Odderhei-Tømmerstø-området til Sørlandsparken.

Minst 40 beboere på østsiden av byen har fått en tekstmelding fra Kirsten Abrahamsen. I meldingen oppfordrer hun alle som bor i området til å ringe Agder kollektivtrafikk (AKT) og klage på busstilbudet. Fra området Tømmerstø-Odderhei tar det nemlig en time å komme seg til Sørlandsparken med buss.

— Det skulle ikke være nødvendig at det tar så lang tid til Sørlandsparken når vi bor så nær. Da jeg så i avisa at de skulle satse sånn på bussmetroen, tenkte jeg «fillern heller». Derfor sendte jeg ut meldingen, og håper folk ringer AKT, sier hun.

Unødvendig

Sist uke fortalte AKT hvor bra busstilbudet kan bli med inntekter fra en fremtidig rushavgift. Innbyggerne i Kristiansand og omegn blir lovet et av Nord-Europas beste busstilbud. Blant annet skal alle de viktigste av dagens ruter få hyppigere avganger i rushtiden. Men Odderhei-Tømmerstø får ikke flere busser.

En av dem som støtter ivrig opp om sms-aksjonen er Camilla Ådnevik Holseter.

— Metroen gir jeg egentlig blanke i, sier Camilla Ådnevik Holseter. Hun bor på Odderhei og tar buss til jobb i Sørlandsparken. Det tar en time.

— Slik er det for alle som jobber der ute. Jeg må ta bussen helt inn til byen for å komme meg på jobb. Jeg kan hoppe av på Rona eller Varoddbrua, men da må jeg bare stå der i 20 minutter. Det gidder jeg ikke når det er kaldt, sier Ådnevik Holseter.

Hun synes det er bra at noen reagerer på det dårlige busstilbudet.

— Hadde bare bussene korrespondert! Bussen ut til Rona kommer fram akkurat for sent til at vi når bussen ut til Sørlandsparken. Kunne de ikke bare gjort det slik at bussen herfra går fem minutter før? Det virker som om de bare setter inn flere busser, uten å tenke på at de skal samsvare, sier Ådnevik Holseter.

Bare ring

Nå sykler hun til jobb istedenfor å ta buss. Det tar 25 minutter og går greit nå om sommeren. Om vinteren er det verre. Ådnevik Holseter har ikke lappen, derfor er ikke bil et alternativ.

– Jeg har lurt på om jeg bare må bytte jobb, slik at jeg kan jobbe i byen Det er utrolig kjedelig. Jeg har en kollega som bor i Søgne. For oss to tar det like lang tid å ta bussen fra jobb. Helt utrolig, sier hun. Kjell Vinkenes, administrerende direktør i AKT, tar gjerne imot telefoner fra østsiden av byen.

— Jeg har ikke hørt noe om denne aksjonen, men det er helt greit at de ringer. Det er gjennom slike tilbakemeldinger busstilbudet kan utvikles. Hvis vi får rushavgift og det er stor etterspørsel, kan en rute fra østsida til Sørlandsparken plutselig bli aktuell, sier Vinkenes.