Politiet har tirsdag siktet en 37 år gammel mann fra Sola for drap på trebarnsmoren Ann-Helen Karlsen fra Lillesand. Karlsen forsvant for tre og et halvt år siden, og det er en tidligere kjæreste som nå er siktet for drap. Letingen etter den savnede lillesandskvinnen pågår nå for fullt i sjøen utenfor Tananger.

Les også: Eks-kjæreste tatt for drap på Ann-Helen Karlsen

Den snart 70 år gamle kvinnen fra Lillesand har hatt det forferdelig vondt i tre og et halvt år etter at «Lena» forsvant i Tananger-området.

– Samtidig har jeg gått og ventet på en løsning og har aldri gitt opp håpet om at hun vil bli funnet en dag. Klarer politiet å få hull på byllen, er det kjempebra, sier moren. Hun understreker overfor Aftenbladet at politiet har bedt familien om å si minst mulig til mediene.

– Godt og vondt

Den savnedes søster Torhill Karlsen bor også i Lillesand. Hun håper at politiet nå finner «Lena».

– Dette gjør både godt og vondt – godt fordi det skjer noe. Jeg har alltid trodd at det ville komme fram et eller annet som ville løse saken. Nå ønsker hele familien en løsning på forsvinningsgåten, sier hun til Aftenbladet.no.

I hele perioden fra «Lena» forsvant og fram til nå, har hun ikke gitt livstegn fra seg.

– Ikke mistenkt noen

– Hun har iallfall ikke forsvunnet av fri vilje. Dette dreier seg enten om drap eller ulykke. Hvis noen har drept henne, håper jeg inderlig vedkommende blir pågrepet.

Torhill Karlsen ble tirsdag informert av politiet om at en person er siktet og pågrepet. Men hun sier at hun vet ikke hvem denne personen er.

– Jeg har i grunnen ikke hatt mistanke mot noen spesiell, og foreløpig er det så mye usikkerhet i saken at jeg ikke vil spekulere i navn. La det også være sagt at politiet har bedt oss si minst mulig, sier søsteren.

De tre barna (20, 17 og 7) til den savnede kvinnen ble tidlig tatt hånd om av en annen søster, Inga Lill.

Aftenbladet / Fædrelandsvennen