GRIMSTAD: — Vi har pågrepet to personer i forbindelse med innbruddet hos Gullsmed Joh. Gundersen AS i natt, sier stasjonssjef Dagfinn Fløystad ved Grimstad politistasjon.

Den ene av det to, som ifølge Fløystad er godt kjent hos politiet i Grimstad, ble tatt på fersken da han forsøkte å naske til seg et sjal på Cubus-butikken inne på Odden-senteret i 9-tiden onsdag formiddag.

Les også: Innbrudd hos gullsmed i Grimstad

Tatt på fersken av butikkansatt

52-åringen fra Grimstad ble oppdaget av en ansatt ved en forretning på Odden-senteret. Denne personen holdt på den mistenkte naskeren til politiet kom til stedet.

— Det viste seg da at mannen var i besittelse av gullsmedvarer til en verdi av opp mot flere hundre tusen, sier etterforskningsleder Leif Løvik i Grimstad-politiet.

Politiet foretok etterpå en husransakelse på mannens bopel. Der pågrep politiet ytterligere en person, en 27 år gammel mann fra Grimstad.

— Foreløpig vet vi ikke om han kan knyttes til innbruddet hos gullsmedbutikken, men det er noe vi nå jobber med å få på det rene, sier Fløystad.

På 52-åringens bopel ble det funnet flere stjålne gjenstander, som politiet tror stammer fra gullsmedbrekket i natt.

- Observert ved gullsmeden før innbruddet

I tillegg til funnet av tyvegods er vitneobservasjoner gjort på dagen tirsdag med på å knytte 52-åringen til innbruddet i gullsmedforretningen.

— Vitnet har observert en person i nærheten av gullsmeden en del timer før innbruddet. Vi mener dette er den mistenkte 52-åringen, noe som er på å styrke mistanken mot mannen, sier Løvik.

De to pågrepne personene var ikke avhørt onsdag ettermiddag.

— Vi har ransaket et par steder, og holder på å gå gjennom resultatet av ransakelsene, sier Løvik.

Gullsmedvarer for nærmere en halv million ble stjålet under gullsmedbrekket natt til onsdag. Innbruddet ble meldt til politiet klokken 04.34 natt til onsdag.