MANDAL: Én person ble påkjørt og mistet livet etter kollisjonen med tankbilen på 60 km/t-sonen like ved krysset til Sjølingstad på E 39. – Ingenting tyder på at det var andre kjøretøyer involvert i ulykken, fortalte operativ uteleder i politiet, Odd Arvid Johannesen, til fvn.no onsdag kveld.

Ifølge politiet skal personen ha forsøkt å krysse veien da ulykken skjedde, men ulykken undersøkes fortsatt av politiet.

Tre ambulanser, ambulansehelikopter, flere brannbiler og politipatruljer ble sendt til ulykkesstedet, men livet til den skadde personen stod ikke til å redde.

Agder politidistrikt hadde onsdag kveld fått identifisert den omkomne, men ønsket ikke å gå ut verken med kjønn eller alder på ulykkesofferet.

Kjemper for gangvei

Grunneiere Fædrelandsvennen har vært i kontakt med bekrefter ønsket om en gang— og sykkelvei på stedet. I løpet av de siste 40 årene har fire personer mistet livet på i området hvor gårsdagens ulykke skjedde, og flere er blitt skadet.

– En gang- og sykkelvei må til. Grunneierne har blant annet sagt ja til å avstå grunn til en gangvei, og det er ganske spesielt, sier en av grunneierne som har jobbet for en slik gangvei.

Samtlige av de rundt 30 grunneierne på strekningen skal ha sagt seg villig til å avgi grunn til gangvei. Han vil sammen med flere andre grunneiere nå ta kontakt med Statens vegvesen.

I forbindelse med regulering av gang- og sykkelvei til Skjekkefjellet ønsket grunneierne og Vestre Skogsfjord velforening at det også skulle tilrettelegges for tilsvarende gangvei mellom Mones og Vestre Skogsfjord. Den gang sa planutvalget seg positiv til omregulering, men ingenting mer skjedde.