AGDER: – Vi har åpnet 600 meter med bakke hvor vi i snitt har 30 centimeter kunstsnø. Vi har åpen hver dag for junior-landslaget fra Slovakia og Hovden skigymnas, forteller daglig leder Jan Wojtaszek i anlegget på Brokke, til fvn.no.

Anlegget ble åpnet mandag og foreløpig kan ikke vanlige gjester benytte seg av bakken. Trolig vil det endre seg i løpet av uka.

– Vi prøver å ta i mot publikum til helga. Det er minusgrader nå og blir nok det resten av uka, så vi regner med å starte produksjon og forlenge bakken i løpet av uka, sier Wojtaszek og forteller at bakken kan bli forlenget til rundt 1000 meter denne uka.

Glad for litt regn

Årets store attraksjon på Bortelid er Norges lengste skibånd, og det ankommer ikke bygda før neste uke.

– Skibåndet er et gummibånd som fungerer på samme måte som et samlebånd. Man står på båndet med skiene og blir fraktet til toppen, forteller daglig leder Ruben Bortelid ved anlegget.

I begynnelsen av desember regner han med at anlegget vil åpne for fullt.

– Det har regnet en del. Vi har produsert noe kunstsnø som ligger, men det er mest for at folk skal få ake på akebrett. Vi holder på å ferdigstille det nye skibåndet og er litt glad for at det er lite snø, sier han. Onsdag blir det kaldere og da kan det bli aktuelt å teste snøkanonene.

Slik ser det ut på Bortelid nå

Trenger et par uker til

På Eikerapen er forholdene heller ikke ideelle ennå. Det regner og det lille som kommer av snø, forsvinner fort.

– Vi har ikke snø, men det har vært antydning. Det er litt i tidligste laget, men er klar for snøproduksjon. Det tar nok litt tid før vi trykker på knappen, forteller daglig leder Finn Olaf Hauge til fvn.no.

Trolig vil det ta et par uker før forholdene begynner å stabilisere seg skikkelig.

Snøfall på Hovden

Mandag falt det 20 centimeter snø på Hovden, men veien er fortsatt lang før forholdene er perfekte.

– Slår meldingene til så kan vi produsere snø fra onsdag. Når temperaturen er under tre minusgrader setter vi i gang og håper da da på i alle fall to døgn med sammenhengende produksjon, sier daglig leder Johan Olav Brakestad på Hovden.

Hovden melder om stor pågang blant publikum, men det tar fortsatt noen dager før skituristene inntar bygda.

– Vi klarer nok ikke å åpne til helga, men håper på å kunne åpne neste helg. Vi kan ikke garantere det nå, sier Brakestad.

Sjekk våre nettkameraer