LYNGDAL: — Ranet hadde helt klart en innvirkning. Det skapte frykt, og etter hendelsen ønsket de ansatte naturlig nok å ikke være alene på jobb. Dermed fikk vi større lønnskostnader enn det strengt tatt var behov for i en rolig periode på året, sier gründer for Pitstop, Arvid Augland, til fvn.no

Bedre en forventet I slutten av juni startet Pitstop gatekjøkken opp like ved bomstasjonen på Handeland i Lyngdal. Omsetningen har vært svært god, forteller Augland.

— Omsetningen har vært langt over det vi budsjetterte med. Så vi kan ikke klage på inntektene. Det har imidlertid vært langt større utgifter enn det vi hadde sett for oss. Økonomistyringen har samtidig vært rotete, sier Augland.

Investoren sier han selv får et personlig tap på omkring 250.000 kroner. I tillegg har han ikke tatt ut ei krone i lønn. I tillegg har kreditorer utestående omkring det samme beløpet før driftsselskapet havnet i skifteretten denne uken.

- Lei meg

  • Det er utrolig trist for dem som berøres av denne konkursen. Jeg er oppriktig lei meg, og det er en stor skuffelse å måtte gå til skifteretten, sier Augland.

Selv har Augland ikke stått for driften av gatekjøkkenet, men han reiste bygget til 2,5 millioner og bidro med markedsføring i oppstarten. Da Augland oppdaget den skakkjørte økonomien i september, forsøkte han å få inn et nytt driftsselskap for å unngå konkurs. Men avtalen glapp imidlertid.

Nå er planen å få et nytt driftsselskap til å etablere seg i lokalene.

— Det er ikke tvil om at det er et stort potensial for å drive et lønnsomt gatekjøkken i lokalene, mener Augland.