KRISTIANSAND: Lillesand, Høvåg, Knaben, Kvinesdal, Hitra og Vanse var blant de uheldige som mistet strømmen i natt. Dårlig vær skal ha forårsaket strømbruddet.

— Det var uvær vestpå i natt og sterk vind langs kysten, samtidig var det mye vind og snø i innlandet, opplyser mediekontakt Realf Ottesen ved Agder Energi, til fvn.no.

Samme problem

Ifølge Ottesen er spesielt strømbruddet i Lillesand og Høvåg et tilbakevendende problem for Agder Energi.

— Vi vil snevre inn området hvor vi tror at feilen ligger og prøve å finne problemet før nye utfall oppstår. Når feilen ikke er der permanent blir den vanskelig å finne, beklager Ottesen.

Strømbruddet berørte cirka 1000 husstander i natt.

— Vestpå begynte strømbruddet sent i går kveld, og noen områder ble berørt ut til morgentimene. I Høvåg-området gikk strømmen i totiden i natt, forteller Ottesen.

Varsler nye strømbrudd

Han ser ikke bort ifra at strømmen kan forsvinne i løpet av de 12 kommende timene.

— Uværssesongen har begynt, og vinteren er her fortsatt. Vi ser ikke bort ifra at det vil dukke opp flere feil i løpet av dagen. Det er en utfordrende jobb å finne feil og rette det opp igjen når det er vinter, sier Ottesen.

Agder Energi skal være godt forberedt til kommende strømbrudd.

— Vi er like opptatte som kunden er om å kunne få levert strømmen. Vi følger definitivt værmeldingene og får spesialvarsler for tre dager fram i tid, understreker Ottesen.